Zvažovali ste, alebo zvažujete, či si predplatiť službu PlayStation Plus?

Čo je to?

Dnes má každá herná konzola určitú formu online služby. Bez predplatného môžete skoro vždy počítať len so základným online prístupom, podmienkou pre online hranie s inými hráčmi na konzole PlayStation 4 je však práve predplatné PS Plus. Služba však ponúka aj iné rôzne výhody, ktoré nie sú inak k dispozícii. PlayStation Plus je predplatné služby od Sony pre všetky zariadenia s certifikátom PlayStation. Poďme sa pozrieť na to, čo dostanete s predplatným.

Využívanie cloudu

Jedna z praktických výhod pre predplatenú službu PlayStation Plus je možnosť ukladať uložené pozície z hier do cloudu. Je to jeden zo spôsobov, ako môžete ušetriť priestor na pevnom disku. Okrem toho môžete získať prístup k obsahu uloženom na cloude odkiaľkoľvek. Týmto spôsobom sa dostanete ku svojim uloženým pozíciám, aj keď budete hrať na inej konzole. Vaše uložené hry sú vždy pripravené bez nutnosti prenášať napríklad USB disk.

Prístup do zbierky hier

Ak chcete rozšíriť svoju hernú knižnicu, predplatenie si služby PlayStation Plus je skvelý spôsob, ako tak urobiť. Ako predplatiteľ konta Plus budete mať každý mesiac prístup k niekoľkým bezplatným hrám. Štandardne ide o dve hry pre PS4, dve hry pre PS3 a dva tituly pre PS Vita. Niektoré z hier sú však dostupné na viacerých platformách, takže počas niektorých mesiacov dostanete napr. celkovo až 4 hry, ktoré sa dajú hrať na PlayStation 4. Akonáhle budete mať hru vo svojej knižnici, zostane tam, ale len v čase kedy máte aktívny odber služby PlayStation Plus.

Zdieľanie hier

Share play umožňuje zdieľať hranie s iným hráčom. Je pravda, že pokiaľ by to ostalo len pri zdieľaní screenshotov a postupov v hre, nebolo by to ničím zaujímavé. V prípade tejto služby však dokážete pozvať svojho priateľa virtuálne do svojej obývačky a povolíte mu, aby prevzal kontrolu nad vašou konzolou a zdieľate s ním multiplayer hru, dokonca aj vtedy, keď nevlastní kópiu hry, ktorú s nim hráte.

Online Multiplayer

Ak chcete hrať online hry pre viacerých hráčov, predplatné služby PlayStation Plus je v prípade konzoly PlayStation 4 jedinou možnosťou. V prípade PlayStation 3 a PlayStation Vita môžete hrať online, aj keď nemáte predplatené konto PlayStation Plus. Avšak, ak chcete hrať najnovšie a najobľúbenejšie top tituly, potom budete musieť počítať s predplatným Plus.

Za koľko?

Okrem už uvedených výhod s predplatným služby PlayStation Plus získate aj exkluzívny prístup ku niektorým zľavám na tituly PlayStation a to niekedy až do výšky -80% z ceny. Tento druh benefitov vám môže vrátiť náklady za predplatné PlayStation Plus v pomerne krátkom čase.

Náklady na odber služby PlayStation Plus sa líšia od spôsobu platby. Celkovo vždy najvýhodnejšie vychádza ročné predplatné a v čase písania článku bola cena na úrovni 59,99€/rok, pričom súčasťou ročného predplatného je teraz dočasne aj hra Far Cry 4 zadarmo. Službu si môžete vyskúšať aj vo forme 14-dňovej bezplatnej skúšobnej verzie.

Prečítajte si aj:

Xbox One alebo PlayStation 4: Ktorú konzolu si vybrať?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.