V článkoch typu „Čo je to“ zrozumiteľne vysvetľujeme pojmy, ktoré ste už počuli, ale možnože neviete, čo znamenajú.

Netflix je video služba, ktorá umožňuje prístup k prémiovému video obsahu, ako sú filmy a TV seriály, za mesačný poplatok. Môžete ho sledovať na rôznych zariadeniach – na televíznej obrazovke, na počítači a aj na tablete či smartfóne. Podmienkou je pripojenie do internetu.

Netflix považujeme za alternatívu k tradičnému TV vysielaniu. V porovnaní s ním vás pri sledovaní Netflixu nebudú otravovať reklamy, pretože táto služba žije z mesačných poplatkov jej používateľov. Výhodou môže byť, že pri sledovaní Netflixu sa nemusíte riadiť žiadnym TV programom. Vy sami sa rozhodnete, čo si pozriete a kedy si to pozriete.

Netflix ponúka bohatú knižnicu svetových a európskych filmov a TV seriálov. Obsah je v porovnaní s ponukou TV kanálov častokrát novší, kvalitnejší a žánrovo všestrannejší. V knižnici nájdete aj staršie filmy a seriály a Netflix takisto ponúka svoj exkluzívny obsah, ktorý nikde inde nenájdete. V jeho ponuke sa tiež nachádza edukatívny obsah, ako sú dokumenty.

Na Netflixe si môžete pozrieť aj český a slovenský obsah. K dispozícii je čiastočná lokalizácia – niektoré tituly sú dostupné s českými alebo slovenskými titulkami.

TCL EC78

Netflix v televízore TCL EC78. Zdroj: TCL

Na 30 dní zadarmo

Pokiaľ vás koncept služby Netflix zaujal a chceli by ste ju vyskúšať, stačí sa zaregistrovať na oficiálnom webe Netflix.com. Noví používatelia môžu využívať službu 30 dní zadarmo, počas tohto obdobia sa s ňou dôkladne zoznámiť a rozhodnúť sa, či ju budú chcieť využívať aj ďalej a platiť za ňu alebo nie.

Prostredníctvom oficiálneho webu môžete takisto pristupovať k svojmu používateľskému účtu, meniť svoje predplatné alebo používanie služby zrušiť. Predplatné Netflixu môžete platiť platobnou kartou alebo službou PayPal.

Netflix je k dátumu publikovania tohto článku v marci 2021 dostupný na Slovensku v troch verziách:

  • Basic – 7,99 eur mesačne, video v rozlíšení 480p, sledovanie na 1 zariadení súčasne
  • Standard – 9,99 eur mesačne, video v rozlíšení 1080p, sledovanie na 2 zariadeniach súčasne
  • Premium – 11,99 eur mesačne, video v rozlíšení 4K + HDR, sledovanie na 4 zariadeniach súčasne

Netflix môžete sledovať cez webový prehrávač na webe Netflix.com, cez mobilnú aplikáciu pre Android a iOS a k dispozícii sú tiež aplikácie pre takmer všetky inteligentné televízory a set-top boxy. V prípade mobilných aplikácií a aplikácie pre Windows 10 je k dispozícii offline režim, takže si filmy a seriály môžete stiahnuť do zariadenia a sledovať ich aj bez pripojenia do internetu.

Prečítajte si aj:

Podarilo sa: Slovenský Netflix už ponúka české titulky aj dabing

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit