Už zajtra večer sa začína konferencia Lenovo Tech World v San Franciscu. Budeme ju samozrejme sledovať a prinesieme vám komplexnú správu. 

Pripravte sa na telefón s Project Tango a tiež na novú vlajkovú vlajkovú loď Lenovo MOTO.

MOTO Z

Poskladali sme rôzne úniky, aby sme vedeli predpovedať, čo sa vlastne vo štvrtok večer v San Franciscu stane. Je celkom možné, že rad Moto X už nebude hrať prvú rolu, ale uvidíme telefóny z radu Moto Z.

moto-z-leak_nowat

Moto Z Play a Style budú 5,5 palcové zariadenia, ktoré sa budú zameriavať na prispôsobenie telefónu svojmu používateľovi. Zdá sa, že uvidíme ďalší posun v modulárnom koncepte telefónov, pričom moduly (tzv. MotoMods) budú napr. reproduktor od JBL, projektor, kamera vytvorená v spolupráci s legendárnou firmou Hasselblad  a pod.

To sa však prejaví na zadnej časti smartfónu, ktorá bude musieť byť prispôsobená pre uchytenie takýchto modulov a telefón tak môže pôsobiť menej pohodlným dojmom pri držaní v ruke. Zmení sa tiež umiestnenie snímača odtlačku prsta.

Telefón Moto Z Style, podobne ako Moto X Pure/Style bude hviezdou večera s quad HD displejom, 32 GB pamäťou, 3 alebo 4 GB RAM a veľmi tenkým telom (údajne len 5 mm). Hardvérovým základom bude procesor Qualcomm Snapdragon 820.

Telefón Moto Z Play bude na druhej strane kandidátom na pomer výkon/cena. Vo výbave bude 1080p displej, 16 GB pamäti a 2 GB RAM (na výber bude aj verzia s kapacitou 3 GB RAM a 32 GB pamäti) .

Project Tango

Projekt Tango je už v podstate prisľúbená novinka. Uvidíme ho v 6.5 palcovom telefóne, ktorý bude schopný v 3D zobrazení mapovať okolitý priestor. Zmeráte si pomocou neho vnútorné priestory a umiestnite do neho virtuálny nábytok. Cena telefónu má byť pod 500 USD, na trh by mal prísť v lete a vo výbave by mal byť procesor Snapdragon.

TIP: Ako vyzerá telefón s Projekt Tango?

Project Tango príde na zariadení Lenovo PHAB2 Pro

RAZR sa asi nevráti

Niektorí používatelia to síce očakávajú, ale zatiaľ sa tak nestane. Na tejto konferencii sa neudeje návrat telefónu RAZR. Pripomeňme, že ide o ikonický V-čkový telefón, ktorý sa v USA tešil obrovskej popularite.

moto-razr-flip-phone_nowat

Divoké karty

Lenovo sľubuje ďalšie novinky zo svojich laboratórií. Očakáva sa nasledovník hodiniek Moto 360 (druhá generácia), pravdepodobne na tejto prezentácii uvidíme aj nové notebooky, ale len v menšej miere. V každom prípade sa na toto predstavenie už teraz tešíme.

LenovoPhabPlus

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.