Dnes o 19:00 začína vývojárska konferencia spoločnosti Apple.

WWDC je udalosť, na ktorej Apple hovorí najmä o softvérových novinkách. Sem tam síce predstaví hardvérové vylepšenie existujúcich produktov, ale nie je to pravidlom. Tento ročník by mal byť čisto softvérový, tvrdia to viaceré zdroje.

Je zrejmé, že sa dočkáme predstavenia nových verzií operačných systémov. iOS 10 by mal ponúknuť viacero dizajnových zmien, hovorí sa aj o tmavom režime používateľského rozhrania. Pozadie nebude v tomto prípade svetlé, ale tmavé. Apple by mal taktiež predstaviť vývojárske nástroje, ktoré umožnia vývojárom integrovať virtuálnu asistentku Siri do svojich aplikácií. O výraznejších novinkách, ako bola napr. funkcia multitasking v prípade iOS 9 (hoci len pre iPady), sa zatiaľ nehovorí. Uvidíme, či Apple z tohto hľadiska prekvapí. Tešíme sa však na predstavenie nových možností dotykového displeja s technológiou 3D Touch.

Operačný systém OS X 10.12 by mal mať označenie Fuji. Špekuluje sa aj o tom, že sa bude volať macOS a nie OS X. Hlavnou novinkou tejto verzie má byť integrácia asistentky Siri a lepšie prepojenie iPhonu s Macom. Vďaka tomu si napr. odomknete počítač pomocou telefónu, stačí byť v jeho blízkosti.

Predpokladáme, že Apple predstaví nové verzie svojich platforiem pre Apple TV a inteligentné hodinky – tvOS 2, resp. watchOS 3. Z ďalších špekulácii spomeňme oznámenie služby iMessage pre Android a redizajnovaný obchod App Store s dôrazom na predplatné.

Či sa dočkáme hardvérových oznámení je otázne. Je však zrejmé, že Apple by mal čoskoro predstaviť vynovené MacBooky.

WWDC 2016 začína dnes, 13. júna, o 19:00. Na našom budeme informovať o všetkých dôležitých oznámeniach. Konferenciu môžete sledovať aj cez oficiálny web Applu.

Prečítajte si aj:

Apple vidí budúcnosť obchodu App Store v predplatnom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit