Problémom môže byť aktualizácia mobilnej aplikácie od Googlu.

Viacero používateľov z celého sveta sa dnes (22. 6. 2021) sťažuje na chybovú hlášku, ktorá sa začala zobrazovať na ich telefóne so systémom Android. Tento problém sa objavil aj na Slovensku, v prípade slovenskej lokalizácie sa objavuje chybová hláška „Google sa opakovane zastavuje„.

Riešením problému môže byť reštartovanie telefónu tzv. soft reboot spôsobom. V závislosti od typu telefónu to docielite podržaním napájacieho tlačidla po dobu 30 sekúnd, resp. súčasným podržaním napájacieho tlačidla a tlačidla na zvýšenie hlasitosti po dobu niekoľkých sekúnd.

Táto jednoduchá oprava, ktorú odporúča aj samotný Google, niektorým používateľom pomohla. V ostatných prípadoch však problém pretrváva.

Nepomohol soft reboot? Skúste odinštalovať aktualizáciu aplikácie Google

Pokiaľ aj vo vašom prípade pretrváva problém a telefón vám naďalej zobrazuje chybovú hlášku, odporúčame vyskúšať odinštalovať aktualizáciu mobilnej aplikácie Google, ktorá môže byť dôvodom chybovej hlášky.

Aby ste odinštalovali aktualizáciu, choďte do Nastavení – Aplikácie – Všetky aplikácie – Google a ťuknite na tri bodky v pravom hornom rohu a vyberte možnosť odinštalovať aktualizácie. Následne skúste reštartovať telefón a chybová hláška by sa mala prestať zobrazovať.

Ak by sa hláška prestala zobrazovať a po nejakom čase sa začne opäť objavovať, opakujte vyššie uvedený proces na odinštalovanie aktualizácie Google aplikácie. V takomto prípade takisto odporúčame dočasne pozastaviť automatickú aktualizáciu aplikácií v nastaveniach Obchodu Play (Obchod Play – Nastavenia – Nastavenia siete).

Nech už je dôvod chybovej hlášky akýkoľvek, predpokladáme, že Google chybu rýchlo odstráni. A pokiaľ sa s touto hláškou stretnete v budúcnosti, vyskúšajte v tomto článku uvedené kroky – teda reštartovanie zariadenia soft reboot spôsobom a prípadné odinštalovanie aktualizácie aplikácie Google.

Google sa opakovane zastavuje

Postup, ako odinštalovať aktualizáciu aplikácie Google na telefóne Sony Xperia. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Zdroj: vlastné, android authority

Prečítajte si aj:

Fotky Google: Ako efektívne zálohovať a vymazávať fotografie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit