Každý deň sa môžu naskytnúť momenty, ktoré by sme si chceli uchovať na celý život. A preto bol pri vývoji nového telefónu vivo V29 Lite kladený dôraz na kvalitu vyhotovenia a spoľahlivosť v každej situácii.

Na zaistenie bezproblémového používania v rôznych prostrediach bolo zariadenie podrobené rovnakým testom ako vlajkové lode vivo.

Vydrží pád zo stola?

Gravitácia hrá svoju rolu nielen vtedy, keď sme nešikovní. Koniec koncov, komu sa nestalo, že by mu telefón nespadol na zem? Ak sa pozrieme na prieskum spoločnosti Štatista o tom, čo chcú kupujúci smartfónov, 88 % respondentov odpovedalo – odolnosť.

Preto bol telefón vivo V29 Lite testovaný na 32 000 rôznych pádov (napr. pád z kuchynskej linky alebo vykĺznutie zariadenia z ruky). Vďaka kryciemu sklu displeja SCHOTT Xensation Up, ktoré spoločnosť používa aj vo svojich vlajkových telefónoch, prežije vivo V29 Lite dvojnásobnú výšku pádových testov oproti smartfónom s bežným hlinitokremičitým sklom.

A čo ak telefón zmokne?

Okrem pádu z výšky na zem môže spôsobiť vážne poškodenie telefónu aj nečakane zlé počasie. „Poškodenie vodou“ sú u spotrebiteľov dve obávané slová, na ktoré sa nevzťahuje záruka výrobcu. Poškodiť smartfón ale môže aj prach. Krytie s ratingom IP542 telefónu V29 Lite zaisťuje odolnosť ako proti striekajúcej vode, tak proti prachu.

Zvládne V29 Lite vysoké teploty na slnku?

Problémy smartfónu môže spôsobovať nielen vlhkosť a prach, ale aj okolitá teplota . Či už sa prechádzate vonku počas zasneženého zimného dňa, alebo máte telefón v lete pripevnený za čelným sklom auta alebo na bicykli, musí byť spoľahlivý a použiteľný. Z tohto dôvodu bol telefón V29 Lite testovaný v extrémnych teplotách medzi -20 a +50 °C a skladovaný v priestoroch s teplotou medzi -40 a +75 °C.

A čo výdrž batérie?

Dlhé pracovné dni a spontánne aktivity cez víkendy vyžadujú vysokú výdrž batérie. Batéria telefónu V29 Lite bola testovaná na 1000 nabíjacích cyklov, aby si udržala výkon a poskytovala stabilné a konzistentné napájanie po celú dobu životnosti telefónu.

V29 Lite je navyše vybavený 44 W rýchlonabíjaním vivo FlashCharge, čo je citeľné zlepšenie v porovnaní s vlajkovou loďou X60 Pro z roku 2021, ktorá bola vybavená 33 W vivo FlashCharge. Čo to znamená v praxi? Nabíjanie po dobu len 15 minút zaistí 25 % kapacity batérie. To postačí na takmer 3,5 hodiny sledovania multimediálneho obsahu. Polhodinové nabíjanie zvýši kapacitu batérie na 49 % a plné nabitie trvá 80 minút.

Vývojové laboratóriá spoločnosti vivo tiež 6000-krát otestovali zapojenie a odpojenie portu USB. Aj keby ste teda nabíjačku pripájali a odpájali od siete dvakrát denne, nabíjací port by aj po 8 rokoch fungoval spoľahlivo.

Vlajková loď v spoľahlivosti

Majitelia V29 Lite iste ocenia kvalitu prevedenia a spoľahlivosť prispôsobenú rôznym scenárom používania. S telefónom V29 Lite vo vrecku ste preto vybavení takmer na všetko, čo vám život prinesie. Telefón vivo V29 Lite je teraz dostupný za 349 eur.

Zdroje: vivo

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.