Obsahuje zoznam najobľúbenejších seriálov a filmov na celom svete a pre jednotlivé krajiny.

Netflix spustil novú webovú stránku, ktorá obsahuje 10 najsledovanejších filmov a TV seriálov za uplynulý týždeň. Nájdete ju na adrese top10.netflix.com. A hoci sa táto stránka zdá byť na prvý pohľad pomerne jednoduchá, v skutočnosti obsahuje obrovské množstvo dát.

Na TOP10 webe od Netflixu si môžete zobraziť najsledovanejšie filmy a seriály na celom svete, ale aj pre jednotlivé krajiny. V prípade globálnych rebríčkov môžete deliť tvorbu na anglickú a neanglickú, čo vám môže pomôcť pri hľadaní ďalšieho seriálu alebo filmu, ktorý si pozriete.

Rebríček TOP10 sa zostavuje za obdobie pondelok až nedeľa, pričom v rámci webovej stránky sa môžete jednoducho preklikať na predchádzajúce týždne. A v spodnej časti stránky je k dispozícii aj rebríček, ktorý sumarizuje popularitu jednotlivých filmov a seriálov za prvých 28 dní od ich uvedenia na Netflix. Vedeli ste, že Squid Game za toto obdobie vygeneroval 1 650 450 000 hodín sledovania?

Rebríčky TOP10 pre jednotlivé krajiny sú o niečo stručnejšie z hľadiska objemu údajov, ktoré ponúkajú. Avšak takýmto spôsobom si môžete skontrolovať, čo je práve najobľúbenejšie na slovenskom Netflixe a porovnať to s Čechmi, Maďarmi, Britmi alebo Američanmi.

Čo si pozrieť na Netflixe?Zdroj: Netflix
Rebríček TOP10 pre slovenský Netflix si môžete pozrieť aj priamo v aplikácii Netflix, avšak web top10.netflix.com obsahuje oveľa viac údajov a možnej inšpirácie

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit