Podľa údajov, ktoré zhromaždila spoločnosť Atlas VPN sa ceny ukradnutých údajov smerujúcich na bankové účty v poslednom čase znížili. Jedným z dôvodov má byť aj globálna pandémia.

Na čiernom trhu sa teraz údajne predávajú detailné údaje o kompromitovanom bankovom účte, na ktorom je aktívny zostatok 10 000 dolárov a viac za sumu len 25 USD. Všetky detaily o kreditnej karte so zostatkom od 1000 až 5 000 USD teraz stoja 10 dolárov.

Cena DDoS útoku realizovaného na objednávku na bežnú webovú stránku predstavuje 165 dolárov za prvú hodinu. Za napadnutie webovej stránky vlády alebo banky sa táto suma zvyšuje 2 až 5 násobne. Na dark webe si tiež môžete objednať služby prania špinavých peňazí, sumy sú tu ale veľmi individuálne podľa toho, aký je skutočný pôvod peňazí a aká veľká suma peňazí sa bude prať.

V USA sa často používa číslo sociálneho zabezpečenia ako identifikácia osoby a tento údaj je teraz dostupný za 4 doláre. Je to menej ako stojí šálka kávy v spoločnosti Starbucks. Ceny falošných fyzických pasov vytvorených na objednávku sa podľa kvality sa pohybujú od 2 980 po 5 000 dolárov.

Zdroj: Atlas VPN

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.