Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dodávateľ produkčných a komerčných tlačiarní Canon Production Printing získal hneď dve ocenenia vysokej profesionality produkcie od renomovaných výrobcov tlačových materiálov. Ocenené bolo najnovšie veľkoformátové zariadenie Colorado 1650 využívajúce novú verziu atramentov Canon UVgel 460. Spoločnosti 3M a Avery Dennison sa zhodli, že výsledky tlače spĺňajú tie najvyššie nároky na kvalitu a odolnosť, a udelili preto zariadeniu aj atramentu svoje certifikáty 3M Performance Guarantee a ICS Warranty Program.

Avery Dennison aj 3M sú renomovaní výrobcovia médií, ktorí testujú tlačové výstupy na vlastných materiáloch a udeľujú odporúčania a garancie poskytovateľom tlačových služieb. Certifikát ICS Warranty Program od Avery Dennison je uznávanou zárukou toho, že veľkoformátové aplikácie vytlačené na stroji Colorado 1650 s použitím technológie UVgel 460 a médií od tohto výrobcu spĺňajú vysoké nároky na kvalitu a odolnosť, ktorá dosahuje až 8 rokov pri vonkajšej a 11 rokov pri vnútornej inštalácii.

Podobne je tomu aj v prípade certifikátu 3M Performance Guarantee, ktorý pri použití kvalitných médií od firmy 3M zaručuje zákazníkom pracujúcim na stroji Colorado 1650 s pomocou technológie UVgel 460 tú najvyššiu kvalitu a spoľahlivosť.

Tlačové zariadenie Colorado 1650, ktoré je druhým členom produktového radu Colorado, bolo spoločnosťou Canon predstavené minulý rok v máji na veľtrhu FESPA 2019 v Mníchove. Vďaka unikátnej technológii FLXfinish umožňuje voľbu medzi lesklým a matným efektom, a to bez toho, aby zákazník musel meniť atrament alebo médium, a ponúka tak ešte širšie spektrum využitia. Zároveň Colorado 1650 pracuje s novými flexibilnými atramentmi UVgel 460 vhodnými aj pre aplikácie, ktoré je potrebné ohýbať, napríklad soft signage dekorácie, flexibilné tapety, ale aj aplikácie pre exteriér vrátane polepov vozidiel.

„Naším cieľom bolo vyvinúť riešenie, ktoré by v sebe dokázalo spojiť všetky výhody rôznych atramentových technológií a umožnilo klientom prácu s najširšou dostupnou škálou tlačových materiálov,“ vysvetľuje Dirk Brouns, viceprezident pre veľkoformátové grafiky spoločnosti Canon Production Printing.

Colorado 1650 aj UVgel si od svojho uvedenia na trh rýchlo získali obľubu u zákazníkov v mnohých krajinách. Už na konci roka 2019 produkovali dohromady po celom svete mesačne cez milión metrov štvorcových veľkoformátovej tlače. Teraz sa tlačovému zariadeniu aj atramentovej technológii navyše dostalo certifikácie kvality od dvoch popredných výrobcov materiálov pre tlač.

„Ocenenie kvality od dvoch takto rešpektovaných značiek ako je 3M a Avery Dennison nás teší rovnako ako rýchlo rastúci počet inštalovaných zariadení Colorado 1650 a využívanie novej generácie atramentov UVgel. Spoločne potvrdzujú to, že sme sa pre oblasť veľkoformátovej grafiky stali etalónom trhu, a to najmä vďaka kvalite a rýchlosti tlače bez kompromisov v kombinácii s vysokou flexibilitou a nepreberným množstvom potlačiteľných materiálov,“ dodáva Dirk Brouns z Canonu.

Značky: