Gigabyte vystavuje na Computexe zaujímavým spôsobom. Má pomerne malý stánok vo výstavnej hale svetového obchodného centra a potom má prenajaté celé poschodie v ústrednej budove hlavného mesta – v Taipei 101.

Sem sa však dá dostať len na pozvánky a Gigabyte si veľmi dobre vyberá, kto sem má prístup. Hneď po vystúpení z výťahu sa dostávate k recepcii celej Gigabyte výstavy.

GigabyteComputex_nowat

Pre Gigabyte je výstava Computex prezentáciou základných dosiek a grafických kariet, ale Gigabyte toho robí na Taiwane oveľa viac. Je napr. OEM výrobca pre notebooky, vyrába tu smartfóny GSmart a robí tiež do serverov. Tento rok výrazne prezentovala svoje spojenie s firmou NVIDIA pri konštrukcii grafických kariet.

Gigabyte_Nvidia_nowat

Najväčšiu pozornosť na tomto uzavretom výstavnom stánku však pútali netradičné skrinky na počítače. Gigabyte pritom usporiadava súťaž pre ich tvorcov a tie najlepšie výtvory sa prezentujú práve na Computexe. Podmienkou je, aby základná doska i grafická karta v taktom počítači bola od firmy Gigabyte. Netradičné skrinky pritom vyrába aj samotná firma Gigabyte. Pozrite si teda tie najlepšie skrinky, aké sa tento rok nachádzali na 62. poschodí v budove Taipei 101.

GigabyteSkrinka1_nowat

Vyššie uvedená skrinka pochádza od thajského moddelera menom Suchao Prowphonga. Je to niečo ako vesmírna príšera, pričom niektoré časti skrinky sú plne pohyblivé. Môžeme sa tento netradičný výtvor pozrieť aj z druhej strany. Skrinka je pritom vybavená viacerými snímačmi a tiež motorčekmi. A samozrejme, je to plne použiteľný počítač.

GigabyteSkrinka1a_nowat

Pozrime sa aj na ďalšie skrinky inšpirované krotiteľmi duchov.

GigabyteSkrinka2_nowat

Viacero skriniek bolo orientovaných na prezentáciu vodného chladenia

GigabyteSkrinka4_nowat

V každom prípade prezentácia spoločnosti Gigabyte bola na tohtoročnom Computexe naozaj netradičná.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.