Umelá inteligencia v spolupráci s cloudom prinášajú nový štandard na tvorbu grafiky

CorelDRAW Graphics Suite 2020 umožňuje vytvoriť grafické obrazce za pomoci umelej inteligencii (AI), pôsobivému vylepšenia výkonu a prístupu k spolupráci založenému na cloude. Grafický softvér CorelDRAW 2020 je aplikácia pre MacOS a Windows a webová aplikáciu CorelDRAW.app. Hlavné zlepšenie by mala byť úspora času pri tvorbe grafiky.

Ponúka kompletnú kolekciu aplikácií pre vektorové ilustrácie, sadzbu, typografiu, úpravu fotografií. Aplikáciu CorelDRAW.app môžete použiť na virtuálnu prácu so súbormi návrhov bez ohľadu na to, či ste pri svojom počítači. Predplatitelia môžu prvýkrát využiť nové funkcie na spoluprácu k zjednodušeniu procesu revízií a schvaľovania výsledkov.

CorelDRAW Graphics Suite 2020 ponúka nové možnosti na vytváranie vizuálne pôsobivých návrhov a kvalitných výsledkov. Medzi jeho hlavné výhody patrí:

Nástroje využívajúce umelú inteligenciu, ktoré rozširujú návrhárske možnosti a zrýchľujú pracovné postupy
Umelá inteligencia optimalizovaná pre GPU zaručuje pôsobivé výsledky a úsporu času.

  • Zvýšenie rozlíšenia obrázkov a odobratie artefaktov: S možnosťami zvýšenia rozlíšenia využívajúce umelú inteligenciu prichádzajú jasné okraje, ostrosť a jemné detaily. Výsopedok sa potom dá ľahko zväčšovať. Strojové učenie odoberá artefakty kompresie JPEG a obnovuje farebné detaily bez nutnosti manuálnych úprav. Aj z obrázkov sa stratovou kompresiou JPEG získate maximum.
  • PowerTRACE: Tie najlepšie výsledky prevodu rastrov na vektorové objekty umožňuje nová technológia na optimalizáciu obrázkov v aplikácii CorelDRAW, ktorá zvyšuje kvalitu rastrov pri ich prevode.
  • Efekty Umelecký štýl: Pri práci v aplikáciách CorelDRAW a Corel PHOTO-PAINT možno voliť zo širokej ponuky predvolieb, ktoré využívajú inteligenciu inšpirovanú technikami rôznych umelcov a žánrov.
  • Masky v aplikácii Corel PHOTO-PAINT: S novou funkciou Inteligentná maska ​​výberu, ktorá určí okraje, možno rýchlo a presne vykonať výber obrázku. Nástroj Transformácia masky teraz umožňuje použitie transformácie na pixely v rámci masky.


Plynulá spolupráce pre zrýchlenie a zjednodušenie procesu revízií
Podporte produktivitu a využite celkom nové funkcie na spoluprácu v aplikácii CorelDRAW.app ori predplatiteľskom modeli alebo za príplatok pre zákazníkov s trvalou licenciou.

  • Jednoduché zdieľanie súborov na spoluprácu pri revíziách a schvaľovaní: Aplikácia CorelDRAW.app teraz môže slúžiť ako centrum spolupráce na zdieľanie súborov CorelDRAW (CDR) so všetkými prispievateľmi. Tento nový spôsob spolupráce uľahčuje zmeny návrhov, revízie a schvaľovanie.
  • Komentáre a poznámky: S novým ukotvitelným panelom/inšpektorom sú všetci tvorcovia projektu v jednom čase čas na rovnakej úrovni projektu. Pridanie podrobných komentárov a poznámok, vrátane šípok, obdĺžnikov, elíps a rovných aj ručne kreslených čiar, priamo do dokumentu šetrí čas i miesto na obrazovke.
  • Jednoduché prihlasovanie: Spolupracovníci sa môžu v aplikácii CorelDRAW.app prihlásiť v akomkoľvek webovom prehliadači na akomkoľvek zariadení buď ako hostia alebo s použitím zákazníckeho účtu Corel a pristupovať k zdieľaným súborom návrhu a pridávať návrhy a poznámky.

Celkom nové kreatívne nástroje a prevratná typografia

  • Práca s variabilnými písmami: Využite najnovšie technológie v oblasti písma s podporou variabilných fontov OpenType, ktoré uľahčujú manipuláciu so vzhľadom textu a dosiahnutie širokej škály jedinečných vzhľadov jednotlivých písiem. Užite si interaktívnu a flexibilnú typografiu a v mnohých prípadoch tiež výrazne menšie veľkosti súborov pri vytváraní súborov s viacerými štýlmi písma.
  • Nástroj Vnútorné tieň: Pomocou vnútorných tieňov môžete dodať prvkom návrhu 3D hĺbku. Nový nástroj Vnútorný tieň umožňuje simulovať dopad svetla na objekty jedným kliknutím a ladiť vnútorný tieň.
  • Rastrový efekt – šošovka: V aplikáciách CorelDRAW a Corel PHOTO-PAINT môžete použiť rastrové efekty ako šošovky. Presunom a manipuláciou s šošovkou môžete rastrový efekt presne umiestniť. Ak chcete plynulo prelnúť vektorové a rastrové objekty do existujúceho návrhu, použite efekt Prelínanie.
  • Nedeštruktívne efekty v aplikácii Corel PHOTO-PAINT: Nový ukotviteľný panel/inšpektor Efekty uľahčuje používanie, úpravy a experimentovanie s efektmi bez zmeny zdrojového objektu. Pridaním niekoľkých efektov, zmenou ich poradia v zozname alebo ich prepínaním získate rôzne vzhľady.


Výrazné vylepšenia výkonu naprieč celou sadou
S rýchlejšou a interaktívnejšou sadou aplikácií dosiahnete lepšie výsledky. Vďaka rade komplexných operácií, ktoré sú oproti predchádzajúcej verzii až 10-krát rýchlejšie, môžete realizovať návrhy v rekordnom čase.

  • Rýchlosť a spúšťanie: Využite kratšiu dobu spúšťania, vyššiu rýchlosť pri otváraní, zatváraní, tlače a exporte aj pri tých najkomplexnejších návrhov.
  • Výkon štetcov v aplikácii Corel PHOTO-PAINT: S vylepšenou funkčnosťou štetcov v aplikácii Corel PHOTO-PAINT môžete pracovať rýchlejšie. Nástroje Štetec, Retušovacie klonovanie a Guma teraz pracujú oveľa plynulejšie, najmä pri používaní väčších hrotov.
  • Objekty PowerClip: Užite si rýchlejšie zobrazovanie a plynulejšie úpravy aj pri tých najkomplexnejších návrhov obsahujúcich viac objektov PowerClip.

Dostupnosť a ceny

Sady CorelDRAW Graphics Suite 2020 pre Windows a CorelDRAW Graphics Suite 2020 pre Mac sú dostupné aj v slovenčine alebo angličtine. Predplatné je 355 eur za rok. Trvalé licencie sú k dispozícii za 710 eur.

Funkcie na spoluprácu s aplikáciou CorelDRAW.app sú k dispozícii exkluzívne s predplatným k sade CorelDRAW Graphics Suite, s udržiavacou licenciou alebo za príplatok pre zákazníkov s trvalou licenciou. Bezplatnú 15 dňovú skúšobnú verziu nájdete na adrese www.coreldraw.com.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.