Crash Bandicoot je legendárna herná postavička, ktorá má svoje stabilné miesto v sieni slávy hneď vedľa Super Mária či Sonica.

Tento charizmatický lišiak nás pôvodne zabával na prelome 90. rokov a začiatkom 21. storočia. A následne sa po dlhej prestávke vrátil v roku 2017, resp. 2018 – pôvodnú trilógiu nám pripomenul vo vynovenej podobe, ktorá je dostupná nielen pre PlayStation 4, ale aj pre Xbox One, počítače a Nintendo Switch.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time predstavuje plnohodnotné pokračovanie pôvodnej trilógie a vhodne nadväzuje na už spomenutú kolekciu Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Pokiaľ ste ju hrali, tak vás vizuálna stránka a ani grafický štýl štvrtého dielu výraznejšie neprekvapia. Crash vizuálne dospel a hoci si zachováva určitý nádych kreslenej postavičky, vývojári naplno využili potenciál moderných technológií a dnešného grafického výkonu.

Z hľadiska hrateľnosti sa štvrtý Crash spolieha na zaužívané prvky, ktoré sú typické pre tento herný žáner. Vývojárov chválime, že Crasha Bandicoota iba nerecyklujú, ale snažia sa prinášať aj nové nápady. Medzi hlavné novinky patrí prepínanie sa medzi dvoma svetmi, ktoré oživuje tradičné skákanie a bojovanie s nepriateľmi.

Ak vás bavili pôvodné dobrodružstvá Crasha Bandicoota, štvrtý diel by vás nemal sklamať. Prináša presne to, čo možno od pokračovania očakávať a k tomu trochu pridanej hodnoty. Musíme však uznať, že sme pri hraní Crash Bandicoot 4: It’s About Time nepociťovali také nadšenie ako pri hraní pôvodnej trilógie. To však nie je dané kvalitou hry, ale skôr tým, že videohry sa za posledných 20 rokov zmenili.

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 54,99 €

Hru poskytol na test Hrac.sk

Crash Bandicoot 4

Crash Bandicoot 4

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit