Menší reproduktor Nuno Micro sa odlišuje dvomi hlavnými prvkami.

Je to mono reproduktor s jedným meničom. Druhá zmena vyplýva z menších rozmerov. Na hornej strane je ovládanie na úpravu hlasitosti a pozastavenie hudby/prijatie hovoru. Gumové tlačidlá dobre reagujú aj v tomto prípade.

Takisto je reproduktor dostupný v dvoch farebných variantoch s látkovým poťahom. Na výber je teda sivá a čierna farba. Výhodou tohto modelu je nielen nižšia cena, ale najmä lepšia skladnosť. Zaberá naozaj minimum priestoru a vzhľadom na rozmery 75 × 60 × 63 mm ho môžete prenášať prakticky v čomkoľvek a mať ho vždy pri sebe.

Zníženú dobu v podobe 4 hodín prehrávania nevnímame negatívne. Vzhľadom na rozmery je to prirodzené a reproduktor ľahko nabijete cez microUSB konektor. Opäť sa dá použiť cez AUX vstup alebo Bluetooth. Obojstranný audiokábel nie je súčasťou balenia, iba nabíjací.

Zvukovo má reproduktor mierne rezervy v oblasti nízkych tónov. Basom by sa zišla väčšia dynamika. Stredy a výšky sú na tom lepšie. Reproduktor je odpoveďou na kompromis minimálnych priestorových požiadaviek.

Zvuk vnímame skôr ako osobné audio než na ozvučenie TV alebo notebooku pri hraní hier. Zaujímavosťou bolo, že reproduktor hral lepšie umiestnený na zadnú stranu, ako pri zamýšľanom postavení na kratšiu spodnú stranu.

Hodnotenie:

+ malé rozmery, reprodukcia stredov a výšok
– skreslenie nízkych tónov

Cena: 29,99 EUR
Zapožičal: Creative

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaného reproduktora:

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative NUNO Micro
Typ1.0
Aux ináno
Bluetooth2.1
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartunie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Výdrž na akumulátor [hod.]4
Vyhotovenieplast, látkový poťah
Cena [EUR s DPH]29,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Creative NUNO: Reproduktor s minimalistickým retro dizajnom

4.7 Veľký zvuk, malý formát

Creative NUNO Micro je zmenšený model, ktorý má dobrú reprodukciu stredných a vysokých tónov. Nízke tóny aj vzhľadom na rozmery tela majú isté rezervy.

  • Kvalita zvuku 4
  • Výbava 4
  • Pomer cena / výkon 6

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.