Nová generácia reproduktorov s názvom Nuno má odlišný koncept multimediálneho reproduktora a je to vidieť najmä na dizajne.

Látkový poťah je ojedinelým prvkom pri návrhu a dostupný je v dvoch farebných variantoch. Čierna a sivá farba pôsobia tak trochu retro. Reproduktor má rozhranie Bluetooth 2.1, no pripojiť ho môžete aj cez 3,5 mm audiovstup. Kábel však nie je v balení, no výrobca nezabudol pribaliť microUSB kábel na nabíjanie reproduktora. Nepotrebujete externú nabíjačku, nabijete ho aj z USB portu. My sme používali nabíjačku na telefón.

Ovládanie je na hornej strane. Prepojením s telefónom alebo tabletom budete môcť prijímať cez reproduktor hovory. Zároveň budú fungovať tlačidlá na presun medzi skladbami. Cez tlačidlá sa ovláda hlasitosť a pozastavuje hudba resp. prijíma hovor. Minimalistický dizajn a rozhodne netradičný vzhľad zaujme špecifickú skupinu používateľov. Na chatu sa tento reproduktor bude hodiť, ako keby bol priamo jej súčasťou.

Hudobne sa nám páčil zreteľný prejav. Výrobca síce neuvádza frekvenčné rozsahy oboch meničov na prednej strane, no výšky a stredy sú veľmi jasné. Nechýbajú ani basy a reproduktor považujeme za celkovo vyvážený v oblasti reprodukcie hudby. Veľmi dobrý prejav má pri filmoch. Pri vyšších hlasitostiach sú spomínané stredné a vysoké frekvencie podstatne zreteľnejšie. Najlepšie výsledky sme dosiahli pri nižších až stredných hlasitostiach, ktoré sú vhodné aj na večerné počúvanie. To je výhoda oproti reproduktorom, ktoré najlepšie hrajú hlasno. Ich spôsobom použitia sa potom priveľmi vymedzuje.

Hodnotenie:

+ minimalistický dizajn, netradičný látkový poťah, reprodukcia pri hudbe a filmoch, nezaberá veľa miesta
– vyššie hlasitosti odhalia skreslenie vyšších frekvencií

Cena: 49,99 EUR
Zapožičal: Creative

Verdikt

Creative NUNO hrá veľmi dobre a zároveň ponúka minimalistický dizajn. Pri vyšších hlasitostiach stráca vernosť prejavu, inak k nemu nemáme výhrady.

Prehľad parametrov a hodnotenia:

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative NUNO
Typ2.0
Aux ináno
Bluetooth2.1
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartunie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Výdrž na akumulátor [hod.]6
Vyhotovenieplast, látkový poťah
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena / výkon3/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]49,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.