Creative Outlier Free, sú bezdrôtové slúchadlá, ktoré využívajú na vedenie zvuku spánkové kosti.

Prenos zvuku cez spánkové kosti

Nevkladajú sa do uší, ale umiestnite ich do priestoru okolo uší. Z toho zároveň vyplýva, že svoje okolie aj pri počúvaní hudby dobre počujete. Dajú sa tak dobre využívať pri športe, my sme ich mali nasadené napr. aj pri bicyklovaní.

Creative Outlier Free ProZdroj: TOUCHIT.sk
Creative Outlier Free Pro

Pripočítajte k tomu aj dlhú výdrž na batérie. Rovnako sú odolné voči vode, dá sa v nich napr. plávať (s malou úpravou). Výhodou je aj ich nízka hmotnosť, čo je charakteristická vlastnosť celej série Outlier.

Ako to vlastne funguje?

Akčné členy v slúchadlách rozvibrujú pokožku nad lícnymi kosťami a takto sa zvukové vlny prenášajú priamo do stredného ucha. Počujte tak veľmi dobre, mali sme dokonca dojem, že počujeme zvuk priamo z reproduktorov v telefóne. Avšak vaše okolie žiadny zvuk nepočuje. Uši sú tak úplne oslobodené od štupľov, a tieto slúchadlá môžete na hlave nosiť naozaj celý deň.

Kde sa dajú využiť?

Navyše, dobre vnímate okolie a ak na vás napr. kolegovia v práci hovoria, počujete ich a môžete na nich reagovať. Toto je na nezaplatenie napr. pre bežcov alebo cyklistov na rušných uliciach. Dobre sa uplatnia napr. aj v posilňovni, keďže ste stále v kolektíve ostatných a pritom vnímate svoju obľúbenú hudbu. Ak máte radi karaoke, tieto slúchadlá Outlier Free sú na to viac ako vhodné.

Creative Outlier Free ProZdroj: TOUCHIT.sk
Creative Outlier Free Pro odolávajú vode

Dlhá výdrž na batériu

Pri našom teste vydržali slúchadlá na 2 dni intenzívnej prevádzky, celkovo asi 9 hodín prehrávania. Nabíjanie je pomocou špecializovaného káblu s USB-A koncovkou. Ak ho stratíte, budete ho musieť náročne zháňať, iná možnosť nabíjania neexistuje.

Creative Outlier Free ProZdroj: TOUCHIT.sk
Creative Outlier Free Pro a ich nabíjanie pomocou špeciálneho káblu

Výrobca udáva odolnosť IPX5, slúchadlá sa dajú naraz pripojiť k dvom zariadeniam. Počas 10 minút rýchleho nabíjania sa slúchadlá nabijú na 2 hodiny prehrávania.

Aj na telefonovanie

K dispozícii je režim s nízkou latenciou na minimalizáciu audiovizuálneho oneskorenia, so slúchadlami sa dá aj telefonovať. Majú zabudovaný mikrofón a ten treba pri použití slúchadiel prekryť pomocou gumenej záslepky pred tým, ako sa s nimi ponoríte do vody. Outlier Free podporujú Siri a Google Assistant.

Creative Outlier Free ProZdroj: TOUCHIT.sk
Creative Outlier Free Pro so zaslepeným mikrofónom

Vyhotovenie slúchadiel je zo silikónu a titánovej pamäťovej zliatiny a nosia sa veľmi pohodlne, dajú sa čiastočne aj prispôsobiť.

Creative Outlier Free ProZdroj: TOUCHIT.sk
Creative Outlier Free Pro

Cena: Creative Outlier Free prichádzajú na náš trh so štartovacou cenou 89,99 eur

Zdroje: Creative, vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.