Senz3D je webová kamera s technológiou Intel RealSense. Táto technológia umožňuje snímať obraz v 3D, čo znamená, že okrem vašej tváre dokáže určiť, ako ďaleko sa nachádza váš nos, oči, celá tvár a pozadie za vami.

Vďaka tomu umožňuje technológia Intel RealSense biometrické prihlasovanie do systému Windows 10 a podporu funkcie Windows Hello teda obsahuje aj kamera Senz3D. Testovali sme ho dlhšiu dobu a po tom, ako Microsoft opravil prihlasovanie do Windows pomocou systému Hello, fungovala kamera Senz3D na 100 %.

Potenciál kamery využijú hráči najmä počas streamovania svojho hrania. Vďaka tomu, že kamera dokáže merať aj hĺbku scény, dokáže automaticky odstrániť pozadie za hráčom. Nebudete teda potrebovať zelenú stenu a ani iný trik, aby sa na obrazovke objavila iba vaša tvár a zábery z hry. Kameru samozrejme využijete aj pre potreby bežných videohovorov cez Skype atď.

Senz3D obsahuje balík softvéru, ktorý si môžete po registrácii kamery stiahnuť zadarmo. Okrem toho sú k dispozícii ďalšie programy pre technológiu Intel RealSense, ale popravde sme nenašli žiaden, ktorý by nás výraznejšie zaujal. Môžete si zahrať napr. Lego hru, ktorú ovládate hlavou, ale z dlhodobého hľadiska to nie je príliš pohodlné. Atraktívnejšia je možnosť vytvárať jednoduché 3D modely naskenovaním objektov.

Doplňme technické špecifikácie – kamera sníma vo Full HD rozlíšení pri 30 fps, resp. v HD rozlíšení pri 60 fps. Obsahuje dvojicu mikrofónov a k PC sa pripojí pomocou USB 3.0 portu.

Cena: 199,99 EUR
Zapožičal: Creative

Plusy
+ Podpora Windows Hello
+ Využitie pri streamovaní hrania

Mínusy
– Málo aplikácií, ktoré využívajú Intel RealSense

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit