Sound BlasterX Siege M04 je myš, ktorá je určená najmä milovníkom väčších herných myší. Jej ergonómia je dobrá, avšak na rozmery sme si chvíľu zvykali. Preferujeme totiž kompaktnejšie riešenia. Bez ohľadu na to, Sound BlasterX Siege M04 nám v ruke sedela lepšie ako napr. myš od spoločnosti Lenovo a dobre sa nám s ňou hralo. Jej konštrukcia je mierne pretiahnutá, avšak nie je prehnane široká, čo oceňujeme. Príslušenstvo je určené iba pravákom.

Myš ponúka jednoduchý a účelný asymetrický dizajn a dobrú ergonómiu. Bočné plochy sú pogumované proti šmýkaniu, samotné tlačidlá sú z hladkého plastu. Myš obsahuje celkovo 7 programovateľných tlačidiel. Okrem štandardnej výbavy a bočných tlačidiel na ľavom boku, obsahuje aj tlačidlo pre zmenu nastavenia DPI a tzv. sniper tlačidlo. Ide o užitočnú funkciu, ktorá má zmysel najmä pri hraní FPS hier. Stlačením sniper tlačidla sa dočasne prepnete na iné nastavenie DPI, ktoré je vhodné pre presné zameriavanie s odstreľovacou puškou. Alternatívne nastavenie DPI je aktívne iba počas stlačenia tohto špeciálneho tlačidla, čo je praktické. Môžete mu však priradiť aj inú funkciu.

Ďalšou špecialitou príslušenstva je podsvietená spodná časť. Z pohľadu hráča nejde o praktickú funkciu, ale niekomu sa môže tento vizuálny efekt páčiť. Farebné efekty je možné nastaviť cez oficiálny softvér a v prípade potreby môžete osvetlenie aj úplne vypnúť.

Oceňujeme, že Sound Blaster Connect je navrhnutý tak, aby podporoval všetky dostupné periféria spoločnosti Creative. Funguje teda aj s myškou aj klávesnicou Vanguard K08. Nie vždy je to samozrejmosť, niektorí výrobcovia majú samostatné nástroje pre každé príslušenstvo. Sound Blaster Connect je výborne spracovaný aj z hľadiska funkcií a dizajnu. Ponúka množstvo nastavení a podporu makier. V tomto smere sa môže Creative porovnávať s najznámejšími značkami na trhu, ktoré majú dlhoročné skúsenosti a medzičasom vydali viacero verzií svojho softvéru. V článku sme to spomenuli už viackrát, avšak za softvér Sound Blaster Connect si zaslúži výrobca naozaj pochvalu. Najmä s prihliadnutím na fakt, že ide o softvér k prvej generácii herného príslušenstva.

Sound BlasterX Siege M04 využíva optický senzor PixArt, ktorý nájdete aj vo vlajkovej lodi spoločnosti SteelSeries. Obsahuje 32-bitový mikroprocesor so zabudovanou pamäťou a podporuje natívne nastavenie DPI v rozmedzí 200 až 12 000. Môžete si nastaviť 3 profily, medzi ktorými sa budete počas hrania prepínať + špeciálne nastavenie pre sniper tlačidlo. Obnovovacia frekvencia myšky je 1000 Hz, takže s jej reakciami počas hrania sme nemali problémy. V tomto smere sa radí do segmentu vyššej triedy.

Creative Sound BlasterX Siege M04 je výborná herná myš. Nenechajte sa odradiť vizuálnymi efektami, tie naozaj nie sú najdôležitejšou vlastnosťou tohto príslušenstva. Myška v sebe obsahuje vnútornosti, ktoré nájdete aj v konkurenčných prémiových myšiach. Zariadenie od Creative je však lacnejšie, takže ak hľadáte dobrý pomer cena/výkon a nevadia vám myšky s trochu väčším telom, Sound BlasterX Siege M04 odporúčame.

Cena: 69,99 EUR
Zapožičal: Creative

Plusy
+ Pomer cena/výkon
+ Kvalitný optický senzor
+ Sniper tlačidlo
+ Softvér

Mínusy
– Pre niekoho väčšie rozmery

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit