Creative Sound Blaster X Vanguard K08 je mechanická klávesnica, ktorá ponúka všetko potrebné. Má farebné podsvietenie, multimediálne klávesy aj extra tlačidlá, ktorým môžete priradiť makro alebo inú funkciu. Funkcie jednotlivých klávesov však môžete prispôsobiť prakticky bez výnimky a dokonca im priradíte aj funkcie tlačidiel myši. Softvér Sound Blaster Connect v tomto smere ponúka bohaté možnosti nastavenia a potešil aj možnosťami Repeat Delay a Repeat Rate, ktoré ovplyvňujú, ako rýchlo sa pri stlačení klávesu opäť aktivuje jeho funkcia. Nastavenie podsvietenia a priradenie funkcií klávesom sú samozrejmosťou.

Rozloženie klávesnice je štandardné. Klávesy využívajú mechanické snímače Omron, ktoré používa vo svojich klávesniciach aj Logitech. Snímače prekvapia pomerne nízkou hlučnosťou, minimálne v porovnaní so Cherry MX spínačmi, ktoré sú o poznanie hlučnejšie. Ich reakcie a spätná väzba sú veľmi dobré a na klávesnici sa nám nielen výborne hralo, ale aj pohodlne písalo.

Z hľadiska dizajnu zaujme valček na reguláciu hlasitosti. Je to praktické a v minulosti sme sa s tým stretli už v prípade jednej z klávesníc od Logitechu. Ďalšie špeciálne klávesy umožňujú ovládať multimédiá, uzamknúť tlačidlo Windows, čo sa hodí počas hrania alebo regulovať intenzitu podsvietenia. Nechýba ani dedikované SBX tlačidlo, ktoré slúži na rýchle spustenie softvéru s nastaveniami. Klávesnica obsahuje aj odnímateľnú opierku na zápästia a má v sebe zabudovaný jeden USB 2.0 port. Taktiež ponúka dve nastavenia sklonu.

Creative Sound BlasterX Vanguard K08 je v jadre veľmi dobrá klávesnica, ktorá nemá výraznejšie nedostatky. Jej cena je na úrovni priamej konkurencie a tomu zodpovedá aj funkčná výbava.

Cena: 169,99 EUR
Zapožičal: Creative

Plusy
+ Mechanická klávesnica
+ Tiché klávesy
+ Softvér a možnosti nastavenia

Mínusy
– Vyššia cena
– Chýba 3,5 mm jack pre pripojenie slúchadiel

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit