Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločne vyvinutý spoločnosťami Dolby a Creative pre prvý  koncept soundbaru na svete

Spoločnosť Creative Technology dnes oznámila uvedenie Creative SXFI CARRIERU, prvého soundbaru na svete s holografiou slúchadiel Super X-Fi, ktorý predznamenáva nový rozmer v dizajne soundbarov. Ide o spoločný vývoj s Dolby Laboratories – kombinujúci špičkové schopnosti oboch spoločností v oblasti zvukového inžinierstva, dizajnu a pohlcujúcich zvukových technológií. SXFI CARRIER predefinoval výkonové limity toho, čo môže kompaktný soundbar dosiahnuť. Už pri uvedení na veľtrhu CES 2020 získal množstvo ocenení, vrátane 3 ocenení BEST OF CES.

Reproduktorový systém Dolby Atmos® Soundbar prvý svojho druhu

Kvalitu zvuku kompaktných soundbarov zvyčajne zhoršuje ich menšia stopa, ktorá obmedzuje ich schopnosť vytvárať rozsiahlu zvukovú scénu. SXFI CARRIER napriek tomu, že meria iba 0,88 m (34,6 “) na dĺžku, poskytuje úchvatný a pohybujúci sa zvuk zo soundbaru založeného na vlastnom Dolby dizajne pre prvý soundbar svojho druhu Dolby Atmos Speaker System.

„Sme nadšení, že sme uzavreli partnerstvo so spoločnosťou Creative, aby sme zákazníkom priniesli tento zážitok zo soundbaru prvého svojho druhu,“ uviedol Pankaj Kedia, výkonný riaditeľ, Emerging Markets, Dolby Laboratories. „Vďaka inovatívnemu akustickému dizajnu vyvinutému spoločnosťou Dolby si budú môcť zákazníci vychutnať úchvatný zážitok z Dolby Atmos, ktorý je neslýchaný z tak malého kompaktného formátu.

X-Fi Sonic Carrier sa znovu predstavil v SXFI CARRIER

SXFI CARRIER nesie technický zázrak oceneného soundbaru Creative, X-Fi Sonic Carrier, ktorý odborníci v priemysle nazvali „soundbar bohov“. Vďaka priekopníckej technológii SuperWide zdedenej po Sonic Carrier, ktorá rozširuje zvukovú scénu stereofónneho obsahu nad rámec fantázie, dosahuje SXFI CARRIER plný potenciál prekonaním všetkých definícií toho, ako by mal kompaktný soundbar znieť.

Vývoj SXFI CARRIER vyžadoval na dosiahnutie čistého, nefalšovaného a silného akustického výkonu dôkladnú integráciu akustických konceptov Dolby Atmos aj SuperWide. Tým, že obsahuje sedem meničov v rámci soundbaru, každý s vlastným zosilňovačom ovládaným DSP, je SXFI CARRIER schopný produkovať rovnaký zvukový výkon ako 15-meničový Sonic Carrier, a to za menej ako polovičnú veľkosť a za zlomok ceny.

Poslednou bodkou je výkonný 10 ”bezdrôtový subwoofer, ktorý poskytuje potrebný basový výkon na dokončenie pôsobivého výkonu soundbaru, ktorý môže konkurovať skutočnému zážitku z kina.

Prvý soundbar s holografiou slúchadiel Super X-Fi®   

SXFI Carrier preniká do novej dimenzie tým, že je prvým soundbarom na svete s holografiou slúchadiel Super X-Fi – technológiou meniacou hru, ktorá na CES 2019 – 2020 vyniesla 23 ocenení BEST OF CES. Super X-Fi obnovuje zvukovú kulisu systému priestorových reproduktorov v slúchadlách a prispôsobuje ju prostredníctvom umelej inteligencie pre prirodzený zážitok z počúvania. Používatelia si budú môcť vychutnať filmový zvuk v slúchadlách, akoby sa nachádzali v skutočnom kine, funkcia, ktorá je obzvlášť užitočná pri sledovaní filmov v noci.

Okrem toho má SXFI CARRIER tiež všestranný profil pripojenia, vrátane portov Bluetooth, USB-C a USB-A. Port HDMI eARC poskytuje nekomprimovaný a bezstratový zvuk HD, dva vstupy HDMI 2.1 umožnia priechod bohatému zvuku a kvalite obrazu s vysokým rozlíšením z 8K zdroja videa. V kombinácii s kompatibilitou s Dolby Vision prináša SXFI CARRIER dokonalý zvukový zážitok z domáceho kina.

„SXFI CARRIER je výsledkom definujúcej spolupráce medzi nami a Dolby, ktorá prekonala toľko hraníc a uvedomila si toľko možností, čo môže kompaktný soundbar dosiahnuť, čo bolo samozrejme možné len s plným nasadením oboch tímov.

„S kinom, ktoré je teraz „zakázaným luxusom “, poskytuje SXFI CARRIER používateľom plný zážitok z kina v bezpečí a pohodlí ich domova. Navyše so slúchadlovou holografiou pre slúchadlá Super X-Fi si môžu používatelia vychutnať zážitok z Dolby Atmos aj prostredníctvom slúchadiel – budú vždy v príjemnom zvukovom prostredí, vo dne aj v noci, “uviedol Sim Wong Hoo, výkonný riaditeľ spoločnosti Creative.

Cena a dostupnosť

SXFI Carrier stojí 999,99 EUR a je k dispozícii na Creative.com.

Ďalšie informácie nájdete na stránke Creative.com/sxficarrier.

Špeciálna PROMO akcia, ak  si zakúpite SXFI CARRIER na stránke Creative.com, bezplatne vám Creative pribalí slúchadlá SXFI THEATER.

 

Značky: