S technológiou SXFi za veľmi dobrú cenu.

Bezdrôtové slúchadlá s možnosťou používať ich aj ako káblové. Zen Hybrid sú univerzálne a toto je okrem veľmi dobrej zvukovej atmosféry ich najväčšia prednosť. Používať sa dajú vypnuté a netreba ich nabíjať. To po pripojení cez audio kábel.

Na využitie s ANC ich treba zapnúť, to funguje rovnako aj pri káblovom spojení. No a nakoniec je tu možný bezdrôtový režim s ANC alebo bez. Výrobca hovorí o výdrži 27 alebo 37 hodín podľa toho, či je zapnuté alebo vypnuté aktívne odhlučnenie.

Už toto z nich robí univerzálne slúchadlá, ktoré pridajú na komforte používania práve kombináciami využitia a dlhou výdržou batérie. Prakticky ich nikdy nebudete mať vybité. Nabíjajú sa cez konektor USB-C. Ten je rovnako ako audio kábel súčasťou balenia.

Umelá koža

Tá je na spojovacom oblúku, polstrovanie na mušliach je z koženky. Mušle majú pamäťovú penu a celé je veľmi jemné. Dosiahnete vynikajúce odhlučnenie už len tým, že si dáte slúchadlá na uši. Priľnavosť je takisto vynikajúca, práve tá má za následok odhlučnenie nielen vonkajších ruchov ale aj vašej reprodukcie. Nerušíte okolie a tak si vychutnáte hudbu aj na vyššej hlasitosti.

Skladacie

Cestovná kapsička je súčasťou balenia. Slúchadlá do nej môžete poskladať. Dajú sa zložiť naplocho alebo ich ešte zohnúť v spojovacom oblúku. Zen Hybrid trochu klamú svojim telom. Nie sú to až tak veľké slúchadlá. Mušle ale obklopia uši a sú väčšie. Priemer meničov je 40 mm.

Na ľavej je konektor USB-C, všetko ostatné je na pravej mušli. Audio konektor a tlačidlo na ANC, dvojité tlačidlo na ovládanie hlasitosti a tlačidlo na vypnutie. Je kombinované a slúži aj na párovanie s Bluetooth aj pozastavenie skladieb.

Zdroj: Samuel Hindy

SXFi

Podstatná na tom je technológia SXFi na vylepšenie zvuku. Funguje len pri off-line skladbách, nie pri streamovacích službách ako napríklad Spotify. Faktom je, že počas testovania nefungovala technológia na mobile cez off-line stiahnuté skladby na Spotify, avšak na počítači s prepojeným káblom bola aktívna. Treba mať na to vlastnú hudbu v smartfóne. Využijete ju aj na filmy, napríklad pri púšťaní z počítača.

Celkovo je ale zvuk zo slúchadiel veľmi dobrý a to, že v niektorých situáciách SXFi nefunguje, nepovažujem za limit. Na plnohodnotné využívanie tohto zvuku je treba mať aplikáciu SXFI App s importovaným profilom z minulosti alebo si vytvoríte nový. To znamená odfotiť ucho a hlavu a vybrať tento typ slúchadiel. Počuť toto technologické vylepšenie zvuku sa oplatí a dá sa tvrdiť, že ho budete používať prakticky neustále.

Výrazne rozširuje hudobný zážitok do priestorového zvuku, podobá sa aréne. Tu je dôležité poznamenať, že zvuk je deformovaný. Avšak a to je dôležité, nie je deformovaný tak, aby to škodilo. Netreba sa toho obávať a stojí za to počuť SXFi.

SXFi je jedna z najlepších vecí, čo sa Creative na poli zvuku podarilo.

Verdikt

Creative Zen Hybrid sú kvalitné slúchadlá s výborným zvukom. Zakryjú vám uši a sú vhodné aj na telefonovanie a cestovanie. Podstatné na tom je prítomnosť SXFi zvuku, no ten nie vždy bude fungovať, ako ste si mohli prečítať vyššie. Technológia ANC funguje nielen na filtrovanie rušenia pri počúvaní ale aj pri telefonovaní. Poslúžia tiež ako doplnok na rôzne video konferencie. Tiež využijete ambientný režim, aby ste počas rozprávania nemuseli dávať slúchadlá z uší.

Odporúčam ich každému, kto chce kvalitný zvuk v základe a doplnkovú technológiu bude vedieť využiť na off-line skladbách. Bude vám fungovať na počítači aj bez inštalácie softvéru. Zvukový profil nastavený cez smartfón zostane v slúchadlách.

Cena: 65,99 eur

Zapožičal: Creative

Páči sa nám

  • Dajú sa používať aj bez aktívneho napájania
  • ANC aj cez audio kábel
  • Kvalita zvuku + doplnok SXFi
  • Mäkké polstrovanie

Nepáči sa nám

  • SXFi má limity a potrebujete mať obsah v telefóne, nie streamovaciu audio službu

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.