Samostatná aplikácia využívajúce rôzne prekladateľské služby.

Crow Translate je zadarmo a slúži na prekladanie slov alebo celých viet. Prekladače dnes máte na webe, tiež v prehliadači Vivaldi a toto je ďalšia forma, ako prekladať Jej užitočnosť je najmä v nenáročnosti na systémové prostriedky a je navrhnutá tak, aby ste ju mali vždy po ruke. Veľkosť okna si prispôsobíte podľa seba a funguje v horizontálnom a vertikálnom režime.

Združuje v sebe 5 služieb obsahujúcich funkciu prekladania, napríklad Google, Bing alebo LibreTranslate. Aplikácia podporuje hlasovú syntézu a tak si zdroj a preklad môžete nechať prečítať. Prekladať sa dá medzi 125 jazykmi. Stačí vložiť textový obsah a počkať na preklad. Funkcia automatického prekladu sa dá vypnúť a proces sa začne až po stlačení tlačidla.

crow translateZdroj: TOUCHIT

Program sa dá použiť aj na preklad z OCR, teda z obrázkovej oblasti, pričom výberom určíte, čo sa má na obrazovke vložiť do prekladateľského poľa. Na výber je aj aktivácia „portable“ režimu. Počas testovania sme dosahovali veľmi dobré výsledky prekladu s LibreTranslate, avšak kto má rád klasiku, je tu už spomenutý Google Translate. Nie je to náhrada za Deepl.com, skôr treba Crow Translate chápať ako príručný prekladač, ktorý nezaberie veľa miesta na disku a ani na obrazovke.

Aplikácia nemá žiadne limity, jediné tie, ktoré poskytujú prekladateľské služby. Týka sa to aj počtu znakov, preto sa hodí na vkladanie dlhších textov. Dostupná je pre Windows a rôzne distribúcie Linuxu.

Zdroj: Crow Translate

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.