Aj za touto verziou stojí Opera.

Spoločnosť práve predstavila beta verziu nového webového prehliadača, ktorý poskytuje priamy a pohodlný prístup k službám Web3. Prehliadač je už dostupný pre PC, Mac a mobilné zariadenia so systémom Android. Pre iOS príde neskôr.

Prehliadač podporuje univerzálny štandard ERC-20 na vytváranie tokenov na blockchaine Ethereum, ako aj štandard ERC-721 pre NFT. Podpora štandardu ERC-1155 pre viaceré tokeny novej generácie sa objaví v najbližších týždňoch. Najneskôr však do konca marca. Priamo v prehliadači je možné kryptomeny nakupovať alebo vymieňať, ako aj pristupovať k NFT

Opera Crypto BrowserZdroj: GizChina
Opera Crypto Browser

Súčasťou beta verzie prehliadača Crypto Browser je aj kryptopeňaženka využívajúca Ethereum network. V budúcnosti bude však kompatibilná aj s inými platformami vďaka viacerým zaujímavým partnerstvám. Nemala by chýbať Polygon, Solana, Nervos Network alebo Celo. 

Opera chce používateľom uľahčiť používanie decentralizovaných aplikácií, spúšťanie hier a metaverse platforiem pre pohodlnejšiu interakciu medzi nimi. Opera v blogovom príspevku spomenula aj svoju prvú kryptopeňaženku vo webovom prehliadači, ktorú spoločnosť uviedla v roku 2018. V tom čase prehliadaču Opera nechýbala ani základná podpora služieb Web3. Avšak Crypto Browser pre spoločnosť predstavuje celkom nový začiatok.

Opera Crypto Browser je možné stiahnuť do systémov Android, Windows alebo Mac.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.