Parkovanie je pre klientov a  klientky ČSOB po novom jednoduchšie. Stačí im na to mobilná aplikácia ČSOB SmartBanking, v ktorej si nájdu jednoducho voľné parkovacie miesto a rovno zaň v aplikácii aj zaplatia. Parkovanie je zatiaľ na Slovensku dostupné v 14 mestách a postupne budú pribúdať ďalšie.

ČSOB v spolupráci so spoločnosťou PosAm implementovala do svojej mobilnej aplikácie služby aplikácie  ParkDots, ktorá je určená na zaplatenie tzv. on-street parkovného na uliciach až v 14 vybraných mestách na Slovensku (Liptovský Mikuláš, Stará Ľubovňa, Prievidza, Senec, Modra – Zochová chata, Nové Zámky, Partizánske, Banská Štiavnica, Topoľčany, Ilava, Dolný Kubín, Humenné, Račkova dolina, Kokavský most), spolu na cca. 9 500 parkovacích miestach.

 „Zoznam 14 miest, kde bude možné aplikáciu ParkDots využívať, sa bude v budúcnosti rozširovať. Poskytovanie takýchto služieb nad rámec bankových a poistných služieb, je plne v súlade s našou stratégiou.“ vysvetľuje Branislav Straka, člen predstavenstva ČSOB zodpovedný za bankové inovácie, produkty a procesy.             

Ako to celé funguje?

Stačí si otvoriť mobilnú aplikáciu ČSOB SmartBanking, v nej na spodnej lište otvoriť záložku SmartSlužby+ a v nej vybrať službu ParkDots. Následne si priamo v prostredí aplikácie jednoducho nájdete parkovisko, kde chce zaparkovať a prostredníctvom platby z účtu zaplatíte vopred parkovné za čas, ktorý plánujete na parkovisku parkovať. Na kúpu parkovacieho lístka cez ČSOB aplikáciu zadávate iba EČV vozidla, pre ktoré potrebujete zaplatiť parkovné. Daňový doklad o platbe si môžete nechať poslať rovno na email.

Služba ParkDots nie je prvou treťostranovou nefinančnou službou, ktorú ČSOB svojim klientom prináša. V roku 2020 integrovala priamo do mobilnej aplikácie ČSOB SmartBanking možnosť nákupu cestovných lístkov na verejnú  dopravu v Bratislavskom kraji, s cieľom podpory ekologickejšej formy mobility. Dosiaľ si takto klienti kúpili už viac ako 100 000 lístkov. Vlani v júni ČSOB implementovala do aplikácie tiež prehľad denného spravodajstva Bleskovky.

Zdroje: ČSOB

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.