Je to najlepší bankový účet bez poplatku na Slovensku?

pozn. pokiaľ sa vám v článku nezobrazujú niektoré slová, vypnite si prosím blokovanie reklamy

ČSOB nás príjemne prekvapila – začala ponúkať nový účet s názvom ČSOB Smart účet, ktorý je bez poplatku za vedenie a zriadiť si ho môžu noví aj existujúci zákazníci tejto banky. Spravili sme tak aj my v redakcii a v tomto článku sa s vami podelíme o naše poznatky.

ČSOB Smart účet rozširuje portfólio účtov v ČSOB – ČSOB Pohoda je bežný účet, ČSOB Extra Pohoda je prémiový účet. Oba tieto účty môžete využívať aj bez poplatku, ak splníte potrebné podmienky. K dispozícii je tiež študentský FUN účet a detský účet Sloník. Už spomenutý ČSOB Smart účet však predstavuje nový účet, pri ktorom nemusíte splniť žiadne podmienky a za jeho vedenie jednoducho neplatíte. Pýtate sa do kedy? Naveky!

V minulosti sme používali aj účet ČSOB Pohoda a v porovnaní s ČSOB Smart účtom sme si všimli tieto rozdiely:

1. K ČSOB Smart účtu dostanete ekologickú platobnú kartu Visa Classic. Jej vydanie a vedenie je bez poplatku. V prípade účtu ČSOB Pohoda si môžete zvoliť medzi štandardnou Visa Classic a Debit Mastercard.

2. ČSOB Smart účet ponúka bezplatné výbery z bankomatov ČSOB a OTP Banky Slovensko. ČSOB Pohoda ponúka navyše aj 1× bezplatný výber mesačne z bankomatu inej banky v SR, ako je ČSOB a OTP Banka Slovensko. Za zmienku však stojí, že do konca augusta 2021 platí k ČSOB Smart účtu špeciálny benefit – výbery z bankomatov na celom svete sú bez poplatku.

3. Hotovostné a pobočkové služby a transakcie sú v prípade Smart účtu drahšie v porovnaní s ostatnými účtami od ČSOB. Je to však logické, nakoľko tento účet je určený skôr tým, ktorí na dennej báze využívajú mobilné bankovníctvo. Aj preto ČSOB tento účet „vybavila“ najmä elektronickými službami a transakciami.

4. Hotovosť však môžete vkladať bez poplatku prostredníctvom vkladových bankomatov, tzv. „vkladomatov“. Ich zoznam nájdete na internetovej stránke banky a práve vkladomaty považujeme za veľkú konkurenčnú výhodu v porovnaní s bezplatnými účtami iných bánk.

5. S ČSOB Smart účtom si viete meniť denný limit na svojej platobnej karte priamo v aplikácii ČSOB SmartBanking bez poplatku, pričom pri iných účtoch je táto zmena spoplatnená 5 eurami.

6. Ostatné poplatky sa riadia aktuálne platným Sadzobníkom poplatkov pre Fyzické osoby – občanov.

Aby sme to zhrnuli, prechod z Pohoda účtu na Smart účet nám dával zmysel. Účet máme teraz bez poplatku a nemusíme nič riešiť. Spoplatnené hotovostné a pobočkové služby a transakcie nás neobmedzujú, pretože prípadné hotovostné operácie sme aj v minulosti vybavili cez bankomaty a vkladomaty ČSOB a zvyšok vyriešime elektronicky.

Ako sme už spomenuli, tento účet ocenia najmä tí klienti, ktorí preferujú digitálne bankovníctvo a spoločnosť im každodenne robí jedna z najlepších aplikácií na trhu – ČSOB SmartBanking.

ČSOB SmartBanking

Aplikácia ČSOB SmartBanking a jej funkcie. Pomocou nej si môžete zriadiť Smart účet z pohodlia vášho domova. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Ako si zriadiť Smart účet?

Ak vás ČSOB Smart účet zaujal, môžete si ho rýchlo a jednoducho zriadiť aj vy a to z pohodlia domova. Netreba nikam chodiť, vystačíte si s mobilnou aplikáciou ČSOB SmartBanking. Tá je k dispozícii v obchodoch s aplikáciami App Store, Google Play a aj Huawei AppGallery.

Ak ešte v ČSOB účet nemáte, po spustení aplikácie ťuknite na tlačidlo „Chcem sa stať klientom“ a z ponuky účtov, ktoré je možné zriadiť online, vyberte ČSOB Smart účet. Ťuknite na tlačidlo „Zriadiť ČSOB Smart účet online“ a postupujte podľa pokynov na obrazovke. Po úspešnom dokončení procesu obdržíte potvrdzujúci email o úspešnom zriadení vášho online účtu.

Pokiaľ ste už klientom ČSOB, stačí sa prihlásiť do aplikácie ČSOB SmartBanking. Ťuknite na tlačidlo „Online nákup“, vyberte ČSOB Smart účet a postupujte podľa pokynov na displeji. K účtu máte možnosť uzatvoriť si aj nové cestovné poistenie k platobnej karte.

ČSOB Smart účet

ČSOB Smart účet si jednoducho a rýchlo zriadite iba pomocou smartfónu. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Verdikt

ČSOB Smart účet patrí medzi najlepšie bankové účty bez poplatku na Slovensku. Pre niektorých používateľov bude tým najlepším účtom z toho dôvodu, že si už všetko vedia vyriešiť pohodlne elektronicky a zároveň v prípade potreby vedia v ČSOB využiť aj sieť bankomatov s funkciou vkladu, ktoré umožňujú pohodlne a bezplatne vyriešiť nielen výber hotovosti, ale aj vklad – to ostatným bankám s účtami bez poplatku chýba.

ČSOB Smart účet však chválime aj za aplikáciu ČSOB SmartBanking, ktorá patrí k absolútnej špičke na Slovensku. Má moderný dizajn, intuitívne sa používa a okrem iných funkcií ponúka aj detailnú históriu transakcií, správu platobných kariet s možnosťou dočasnej blokácie karty či zmeny limitov a takisto funkcie, ako je uzatvorenie poistení či investovanie do fondov.

V neposlednom rade, ČSOB podporuje platenie smartfónmi aj hodinkami cez Apple Pay, Google Pay a tiež Fitbit Pay či Garmin Pay.

ČSOB SmartBanking

ČSOB SmartBanking patrí medzi najlepšie bankové aplikácie na Slovensku. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Článok vznikol v spolupráci s ČSOB.

Prečítajte si aj:

ČSOB je prvou bankou, ktorá integrovala do mobilnej aplikácie aj prehľad spravodajstva

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit