ČSOB vybavila svoju aplikáciu viacerými užitočnými funkciami, ktoré vám budú uľahčovať život.

Ako používate svoju bankovú aplikáciu? Pravdepodobne ju zapnete raz za mesiac, aby ste si skontrolovali stav na účte a potom zriedkavo vtedy, keď potrebujete niečo zaplatiť. Aplikácia ČSOB SmartBanking je iná a ponúka viacero funkcií, ktoré sú navrhnuté tak, aby vám uľahčovali každodenný život.

Tieto funkcie sú združené v ČSOB SmartBanking pod názvom SmartSlužby+ a umožňujú rýchly a pohodlný prístup k užitočným nástrojom bez nutnosti inštalovať si ďalšie mobilné aplikácie. Výhodou je tiež fakt, že nemusíte zadávať informácie o platobnej karte do iných aplikácií, nakoľko za lístok na vlak, na MHD, či za parkovanie zaplatíte priamo z vášho bankového účtu.

ČSOB postupne rozširuje ponuku funkcionality SmartSlužby+, pričom k dátumu publikácie tohto článku môžete využívať služby:

  • IDS BK – lístky na MHD v Bratislave a v Bratislavskom kraji,
  • Bleskovky – najnovšie správy z domova a zo sveta,
  • ParkDots – parkovanie v slovenských mestách,
  • ZSSK – lístok na vlak cez internet,
  • eBločky – aplikácia na bločky.
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+Zdroj: ČSOB
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+

Ako používať SmartSlužby+?

SmartSlužby+ môže používať každý zákazník ČSOB s bankovým účtom s nainštalovanou a aktivovanou aplikáciou ČSOB SmartBanking. Stačí ťuknúť na položku „SmartSlužby+“ na úvodnej obrazovke aplikácie a zvoliť si službu, ktorú chcete alebo potrebujete použiť. Pokiaľ účet v ČSOB zatiaľ nemáte, odporúčame ČSOB Smart účet, ktorý je naveky bez poplatku. Založiť si ho môžete aj bez návštevy pobočky, a to jednoducho online z domu.

Používanie funkcionality SmartSlužby+ je podmienené prihlásením sa do vášho účtu v rámci ČSOB SmartBanking. Dôvodom je prepojenie s vaším bankovým účtom, z ktorého môžete priamo zaplatiť za lístok na MHD/vlak/parkovanie. A vďaka prepojeniu s vaším účtom sa vám prenesú uložené bločky v službe eBločky aj do nového smartfónu.

Pri prvom spustení každej funkcie zo SmartSlužby+ je potrebné vyplniť požadované údaje a súhlasiť s podmienkami používania danej služby. Pri ďalšom spustení vás aplikácia priamo presmeruje do rozhrania služby, ktoré je navrhnuté tak, že výborne dopĺňa používateľské rozhranie aplikácie ČSOB SmartBanking a vytvára ucelený zážitok.

ČSOB SmartBanking: SmartSlužby+Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+: Nákup cestovného lístka na MHD cez IDS BK

Aký je prínos funkcionality SmartSlužby+?

SmartSlužby+ predstavujú inovatívny prístup k funkcionalite samotnej bankovej aplikácie ČSOB SmartBanking. Doplnkové funkcie sú zvolené citlivo s dôrazom na ich užitočnosť. Týka sa to najmä služieb ako IDS BK, ParkDots či ZSSK – pokiaľ tieto služby nevyužívate dennodenne, nie je nevyhnutné, aby ste ich mali nainštalované vo vašom smartfóne ako samostatnú aplikáciu.

A pokiaľ ich budete potrebovať využiť raz za čas, za parkovanie či za lístok na vlak môžete zaplatiť už rovno cez bankovú aplikáciu – takmer okamžite a bez toho, aby ste inštalovali ďalšiu aplikáciu, vytvárali si konto či zadávali údaje o platobnej karte. Je však potrebné vedieť, že takúto možnosť máte k dispozícii.

Služba eBločky predstavuje vďaka svojmu konceptu ideálny doplnok bankovej aplikácie. Môžete si rýchlo a pohodlne značiť svoje výdavky, či už naskenovaním QR kódu, vďaka čomu sa okamžite vyplnia všetky dáta o danom bločku alebo manuálnym poznačením výdavku. Takýmto spôsobom máte lepší prehľad o výdavkoch nielen pri platení kartou, ale môžete si značiť aj nákupy v hotovosti.

ČSOB SmartBanking: SmartSlužby+Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+: Služba eBločky

V ČSOB SmartBanking môžete využívať aj hlasovú asistentku

Inovatívnou funkciou v ČSOB SmartBanking je aj hlasová asistentka KATE. Po prihlásení sa do svojho bankového účtu s ňou nôžete komunikovať na obrazovke s vašimi produktami – stačí ťuknúť na ikonu v pravom spodnom rohu.

S asistentkou KATE môžete komunikovať pomocou klávesnice alebo hlasom. Jednoducho jej poviete/spýtate sa jej, čo vás zaujíma. Príkladom je overenie výšky hypotéky, zmena limitov na platobnej karte, či rýchly prístup k nahláseniu poistnej udalosti, pokiaľ máte v ČSOB aj poistenie.

Aplikácia ČSOB SmartBanking je preto nielen obyčajnou bankovou aplikáciou, ktorých je na slovenskom trhu niekoľko. Od konkurencie sa odlišuje najmä svojou užitočnosťou aj pri iných situáciách v živote, ako je len každodenná správa financií. Vyskúšajte si to – na stiahnutie je pre vás k dispozícii v obchodoch s aplikáciami App Store, Google Play a aj Huawei AppGallery.

ČSOB SmartBanking: SmartSlužby+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
ČSOB SmartBanking: Hlasová asistentka KATE

Galéria funkcionality SmartSlužby+ v ČSOB SmartBanking

ČSOB SmartBanking: SmartSlužby+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+
ČSOB SmartBanking: SmartSlužby+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+: Nákup lístkov cez IDS BK a ZSSK
ČSOB SmartBanking: SmartSlužby+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+: Parkovanie cez ParkDots a služba Bleskovky
ČSOB SmartBanking: SmartSlužby+Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
ČSOB SmartBanking SmartSlužby+: Služba eBločky

Článok vznikol v spolupráci s ČSOB.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit