Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Exkluzívna značka CUPRA predstávila exkluzívne coupe SUV Cupra Formentor.

  • SEAT ukázal ako môže byť elektromobilita štýlová – SEAT El-Born
  • Aktúalna generácia SEAT Leon dozrela do krásy – úplne nová, bohato vybavená limitovaná edícia Leon Black Limited
  • SEAT – líder v pohone na stlačený zemný plyn CNG –až 50 percentná úspora nákladov na palivo pri rovnakej cene nového vozidla ako diesel

Španielsky SEAT a jeho športová značka CUPRA tento rok opäť priniesli do Nitry horúce premiéry priamo zo svetových výstav. Napriek jesennému sychravému počasiu bolo tento rok v stánku CUPRA / SEAT skutočne horúco. Značky SEAT aj CUPRA si totiž pripravili dve exkluzívne slovenské výstavné premiéry, novú limitovanú edíciu aktuálnej generácie SEAT Leon, ale tiež prezentáciu ekonomického a ekologického pohonu CNG, kde SEAT zastáva miesto lídra v koncerne pri jeho vývoji. Na výstavisku počas prvého dňa nitrianskeho autosalónu 2019 vo štvrtok 3.10. odhalili za ovácií publika dve výstavné premiéry.

Svet sa mení a mobilita s ním. Rovnako ako spaľovací motor zmenil dopravu začiatkom 20 storočia, elektrifikácia začína otvárať novú epochu vývoja automobilu. Keď sa začala črtať táto zmena, vyvolaná úsilím o redukciu emisií CO2 a vplyvom automobilovej dopravy na životné prostredie, SEAT prevzal zodpovednosť a zasadil sa urýchliť vývoj smerom k budúcnosti s nízkymi emisiami skleníkových plynov.

CUPRA Formentor

S oslňujúcim dizajnom, interiérom obklopujúcim vodiča a pasažierov, integrujúcim najnovšie technológie, ako aj pohonným ústrojenstvom, zabezpečujúcim vysoký výkon, CUPRA Formentor predstavuje okno do budúcnosti športovej značky. CUPRA je o životnom štýle a vášni pre automobily. CUPRA Fomentor rovnako ako rok predtým CUPRA Ateca (hot-SUV) otvára úplne nový segment – vysokovýkonné coupe SUV, ktoré zaujme už na prvý pohľad. Modely CUPRA sú vybavené špičkovou technológiou a výkonnými motormi, ktoré je možné používať aj na cestách za každodennými povinnosťami. Športové agresívne línie navrhnuté priamo v Barcelone, špičková technika a výkonné motory s výkonom až 310 koní… a to všetko ďaleko od ceny prémiových značiek. Napriek tomu, že CUPRA Formentor sme mohli vidieť v podobe štúdie, dizajn je takmer na 99 percent finálny a sériovo bude CUPRA Formentor uvedená už na trh na jeseň budúci rok

SEAT El-Born

SEAT el-Born je prvým 100 % elektrickým vozidlom španielskej značky, skonštruovaným na báze elektromobility MEB koncernu Volkswagen. Štúdia je pomenovaná po jednej z najikonickejších štvrtí El Born v Barcelone. Tá bola inšpiráciou pre dizajnérov a konštruktérov SEAT, ktorím sa podarilo vytvoriť najštýlovejšie elektrické vozidlo s najmodernejšou technológiou pohonu.  Vozidlo bolo skonštruované a vyvinuté v Barcelone a v sériovej podobe sa bude vyrábať v závode Zwickau koncernu Volkswagen v Nemecku. Sériový model sa začne predávať rovnako ako CUPRA Formentor na jeseň 2020 a ponúkne okrem 570 km dojazdu systém inteligentného parkovania na diaľku, head-up displej, alebo masážne sedadlá. Dizajn sériového vozidla je aj pri novinke od značky SEAT takmer finálny.

SEAT Leon Black Limited

Aktuálny SEAT Leon dozrel skutočne do krásy. SEAT predstavil aktuálnu novinku, novú Limitovanú edíciu vychádzajúcu z výbavy FR – edíciu Leon Black Limited. Športovosť a dravosť výbavy FR podčiarkujú čierne detaily exteriéru aj interiéru – čierne 18 palcové čierne hliníkové kolesá, čierna maska chladiča, spätné zrkadlá, ale aj čierny strop interiéru a čalúnenie čiernou alcantarou. SEAT Leon Black Limited je dostupný aj vo verzií CNG.

SEAT líder v CNG

Okrem pohľadu do blízkej budúcnosti ponúka SEAT alternatívny pohon súčasnosti. Pri technológií CNG nie je potrebné meniť svoje zvyklosti. Jazda je rovnaká ako pri benzínovom aute, natankované do 5 minút, dojazd 550km, ale aj povolený vjazd do podzemných garáží. Emisie CO2 sú nižšie o 25 percent a oxidy síry sú nižšie až o 99 percent. Pri pohone CNG nešetríte len životné prostredie, ale aj svoju peňaženku, pretože prevádzkové náklady sú až o 50 percent nižšie ako pri benzínovom pohone a o 30 percent nižšie ako pri dieselovej motorizácií. Napriek tomu cena nového vozidla je rovnaká, alebo nižšia ako je to pri dieselovom variante. SEAT svoju pozíciu lídra CNG v koncerne dokazuje aj svojou najbohatšou ponukou modelov – najúspešnejší Leon, SUV Arona, alebo mestská Ibiza. Motory TGI (CNG) nemajú problém ani s krátkymi trasami, či studenými štartami a dosahujú prevádzkové náklady len 4 centy na jeden kilometer.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.