Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

CUPRA Tavascan – Splnený sen.

  • Iba niekoľko dní pred svetovou premiérou modelu CUPRA Tavascan v Berlíne vysvetľuje Wayne Griffiths, CEO značiek SEAT a CUPRA.
  • Od predstavenia v roku 2019 vo forme štúdie CUPRA Tavascan sledoval rovnakú líniu plne elektrického SUV, ktorá spochybňuje status quo pre jedinečný zážitok z jazdy
  • CUPRA Tavascan bude mať oficiálnu svetovú premiéru 21. apríla v Berlíne a začne sa vyrábať koncom tohto roka

Veľký sen, ktorému verilo iba málo ľudí.“ Týmito slovami Wayne Griffiths, CEO značiek SEAT a CUPRA vysvetľuje niekdajšiu víziu značky. Cieľom bolo nanovo vynájsť elektrifikáciu a dokázať, že elektrické automobily môžu byť sexy a jedinečne športové. A ani nie rok po založení značky ľudia, ktorí verili tejto vízii nabrali odvahu v roku 2019 predstaviť štúdiu CUPRA Tavascan Concept. To, čo bolo kedysi iba dizajnovým cvičením, je teraz súčasťou budúcnosti značky a už o niekoľko dní na podujatí Exponential Impulse v Berlíne sa bude svet môcť zoznámiť s týmto plne elektrickým SUV značky CUPRA, novým hrdinom pre novú éru. V krátkom interview, Wayne Griffiths hovorí o význame tohto míľnika v príbehu značky CUPRA.

Chystáte sa predstaviť svetu CUPRA Tavascan. Čo to pre vás znamená?

Je to splnený sen, ktorý sa začal pred štyrmi rokmi na autosalóne IAA vo Frankfurte nad Mohanom. Chceli sme predstaviť elektrický automobil, ktorý bude racionálny z hľadiska udržateľnosti, no bude mať fascinujúci dizajn, sexy a emocionálny ako nijaký iný automobil doteraz. Boli sme odhodlaní spochybniť status quo a provokovať svet. A odpoveďou bola štúdia CUPRA Tavascan Concept, ktorá zanechala veľký dojem, nielen svojim senzačným vonkajším dizajnom ale najmä svojim interiérom, kde sedadlá a špeciálne osvetlenie oslňujú svojim vzhľadom. Už sa nemôžem dočkať, kým predstavíme CUPRA Tavascan. Uvidíte, že aj keď stojí, je pripravený vyraziť do neznáma s cieľavedomým odhodlaním.

O niekoľko dní uvidíme sériový model. Bude sa veľmi líšiť od štúdie Tavascan Concept?

Keď sme vytvorili štúdiu, posolstvo bolo jasné – nechceme štúdiu, ktorú by sme nemohli vyrábať. Chceli sme vytvoriť štúdiu elektrického automobilu, ktorá by bola schopná reálne jazdiť po každej ceste sveta. Nechceli sme ohúriť každého senzačnou štúdiou – chceli sme poskytnúť jedinečný zážitok, ktorý by udal smer a nanovo definoval, čo znamená jazdiť s elektrickým automobilom. Urobili sme určité zmeny ale sériový model CUPRA Tavascan, ktorý predstavíme o niekoľko dní v Berlíne, potvrdí, že sme zostali verní esencii štúdie z roku 2019.

Čo bude znamenať tento nový model pre značku CUPRA?

S modelom CUPRA Tavascan sa narodil nový hrdina pre novú éru. CUPRA neustále rastie a dosiahnuté výsledky nám umožňujú snívať ďalej. Tento model symbolizuje náš úspech. Pripravujeme sa na sľubnú, ambicióznu budúcnosť, nerozlučne spojenú so vstupom na globálne trhy ako Austrália, kde sme vstúpili minulý rok s pozitívnym ohlasom. A chceli by sme expandovať aj v Južnej Amerike, kde je naša značka dobre známa. Kto vie? Možno jedného dňa bude CUPRA Tavascan lídrom na nových trhoch. So značkou CUPRA máme veľké plány a chceme pokračovať vo všetkom, čo sme si zaumienili. A v tomto smere CUPRA Tavascan nie je iba automobil, je to postoj k budúcnosti, odstraňuje strach zo zlyhania.

Aké sú vaše očakávania v súvislosti s predstavením modelu CUPRA Tavascan v  Berlíne?

My v značke CUPRA sme splnili náš sľub vytvoriť automobil, ktorý je sexy, jedinečný a príťažlivý pre nové generácie. Teraz je ideálny čas na jeho predstavenie, pretože trh elektrických SUV kontinuálne rastie a CUPRA má za sebou fantastický rok v každom ohľade. Vďaka našej nekonvenčnej vízii vynikáme medzi doteraz predávanými automobilmi, vzbudzujeme emócie. A CUPRA Tavascan dokazuje, že technológia sa môže transformovať ale skutočné zmeny vyvolávajú emócie. Nechceli sme predstaviť elektrické SUV, ktoré sa bude páčiť každému, ale také, ktoré budú jeho majitelia absolútne milovať. Je CUPRA Tavascan príliš vyzývavý? Zašli sme príliš ďaleko? Sme príliš provokujúci? Všetko to zistíte 21. apríla v Berlíne pri svetovej premiére.

Pozrite si svetovú premiéru CUPRA Tavascan tu:  Exponential Impulse – World Premiere CUPRA Tavascan – YouTube

CUPRA je nekonvenčná značka SEAT, S.A., ktorá kombinuje emócie, elektrifikáciu a vysokú výkonnosť s inšpiráciou svetom Barcelony. Bola založená v roku 2018 ako samostatná značka a má vlastnú centrálu a výrobu pretekových automobilov v areáli závodu Martorell (provincia Barcelona), ako aj vlastnú sieť špecializovaných predajných miest na celom svete.

CUPRA dokazuje, že elektrifikácia a športový charakter sa perfektne hodia k sebe. V roku 2022 značka dosiahla nový vrchol predajom 150 000 automobilov. Každé uvedenie nového modelu predstavuje nový míľnik v definovaní charakteru značky s vyzývavým a originálnym dizajnom. CUPRA Ateca bola jedinečným modelom vo svojom segmente, CUPRA Leon prvým elektrifikovaným modelom značky vďaka pohonu plug-in hybrid, CUPRA Formentor prvým modelom vyvinutým exkluzívne pre značku a doteraz jej najlepšie predávaným modelom a CUPRA Born prvý model značky s elektrickým pohonom.

CUPRA je oficiálnym automobilovým partnerom a partnerom mobility FC Barcelona, premium sponzor World Padel Tour a oficiálny sponzor eSports Club Finetwork KOI. CUPRA je jediná automobilová značka, ktorá štartuje v šampionátoch EXTREME E, ETCR a Formula E. V rámci spolupráce s partnermi ako napríklad olympijskí zlatí medailisti Adam Peaty, Melvin Richardson a Saúl Craviotto, nemecký futbalový brankár Marc-André ter Stegen a Alexia Putellas, svetová futbalistka roka FIFA a dvojnásobná nositeľka ocenenia Ballon d’Or.

Značky: