Ak hľadáte spoľahlivý zdroj záložného napájania, ktorý by ochránil všetky vaše kancelárske zariadenia pred výkyvmi  napätia alebo skratom, už ďalej hľadať nemusíte. O všetko sa postará UPS značky CyberPower s označením VP700ELCD-FR.

Zdroj s príťažlivým dizajnom a prehľadným LCD displejom na prednom paneli disponuje výkonom 700 VA, respektíve 390 W pri výstupnom napätí 230 V. Jednofázové zariadenie typu tower s topológiou line-interactive a simulovaným sínusovým priebehom pri napájaní z batérie je vybavené okrem iného technológiou GreenPower UPS ™ , ktorá zvyšuje efektivitu pri prevádzke a tým zároveň znižuje spotrebu energie.

Vďaka automatickej regulácii napätia (AVR) nebudú vašim počítačom, NAS zariadeniam, on-line úložiskám a iným prístrojom obsahujúcim predovšetkým citlivé dáta vadiť výkyvy napätia (prepätia, výpadky, údery blesku a podobne), ktoré by inak mohli nenávratne ohroziť fungovanie vašej firmy.

Mimo kancelárie je však toto UPS zariadenie určené tiež pre domácnosti, ktorým pomáha chrániť dôležité súkromné ​​médiá a dokumenty. Hoci je dobrým zvykom zálohovať svoje dáta napríklad aj v cloude alebo na externom disku, nie vždy je táto teória uvádzaná do praxe – a v tejto chvíli prichádza na rad zdroj záložného napájania, ktorý dokáže zachrániť, čo sa dá.

Na prehľadnom stavovom LCD displeji zobrazuje CyberPower VP700ELCD-FR aktuálne podmienky napájania a stav batérie. K prvkom ochrany patrí aj ochrana dátových liniek alebo vysokorýchlostný prenos dát cez ethernet pre zabezpečenie telefónov alebo sieťových a komunikačných zariadení proti prepätiu a špičkám (s prenosovou rýchlosťou 1 Gb/s).

Už tradíciou je potom ako u akýchkoľvek iných novších UPS zariadení od CyberPower tiež využitie riadiaceho softvéru PowerPanel®, ktorý slúži pre správu napájania a monitorovania stavu zariadení v reálnom čase.

Plne nabitá batéria UPS CyberPower VP700ELCD-FR dokáže pri polovičnej záťaži bežať celých desať minút, čo znamená, že práve toľko času máte na to, aby ste zálohovali všetku svoju rozrobenú prácu vo chvíli, keď dôjde k výpadku elektriny. K dobitiu do 100% dôjde približne za 8 hodín. Batérie je olovená a hermeticky uzavretá. Znamená to vyššiu bezpečnosť pri prevádzke, na druhú stranu si ju ale užívateľ nevymení sám. Na zadnom paneli sa nachádzajú 4 elektrické zásuvky typu FR, ktoré sú kompatibilné so zariadeniami, ktoré doma používate.

Verdikt

Zdroj záložného napájania CyberPower VP700ELCD-FR je vhodnou voľbou všade tam, kde potrebujete chrániť svoje pracovné zariadenie, respektíve dáta na nich uložené. To isté platí aj pre domáce počítače a ďalšie prístroje, na ktorých máte zálohované napríklad cenné rodinné fotky alebo dokumenty. Výhodou je úspora energie oproti konvenčným UPS, prehľadný LCD displej alebo intuitívny software pre komplexnú správu napájania.