Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nuclias dáva poskytovateľom riadených služieb a majiteľom firiem plnú nepretržitú kontrolu nad ich sieťami z ľubovoľného miesta

D-Link, nadnárodný výrobca sieťových zariadení, oznámil dostupnosť svojho nového cloudového riešenia pre správu sietí – Nuclias, ktoré umožňuje poskytovateľom riadených služieb (MSP – Managed Services Providers) a majiteľom firiem kedykoľvek a odkiaľkoľvek na diaľku konfigurovať a monitorovať ich sieťové infraštruktúry.

Nuclias je nástroj pre cloudovú správu siete, ktorý odstraňuje nutnosť zamestnávať vlastných IT špecialistov. Znižuje náklady na prevádzku a údržbu siete a zároveň sprehľadňuje sieťovú infraštruktúru. Ponúka tiež funkciu ZTP (zero-touch provisioning) pre ľahšie sprevádzkovanie nových sieťových prvkov a škálovateľnú architektúru pre podporu neobmedzeného počtu zariadení v sieti. Zaisťuje autonómne riadenie bezdrôtových prístupových bodov, zachytáva a analyzuje stavy všetkých pripojených zariadení a má prehľadné rozhranie s pokročilými funkciami.

Viacužívateľská architektúra systému Nuclias umožňuje centrálnu správu sietí na viacerých miestach alebo pre niekoľko organizácií. Podrobné správy o prevádzke a nástroje na analýzu dát poskytujú podnikateľom a IT odborníkom informácie o stave siete v reálnom čase, čo umožňuje efektívnu správu a plánovanie rozvoja siete.

Medzi ďalšie funkcie patrí zabezpečenie prístupu podľa oprávnenia používateľov, auditovateľné protokoly zmien, autentizácia prostredníctvom prihlasovacieho portálu a podpora pre zabezpečovací protokol 802.1x a RADIUS server. Umožňuje tiež prihlasovanie cez Facebook a Google pre prístup klientov k Wi-Fi sieti a automatické monitorovanie siete.

D-Link bude pre tento systém ponúkať najprv veľmi výkonný dvojpásmový 802.11ac AC1200 MU-MIMO prístupový bod DBA-1210P s podporou PoE (napájanie cez ethernetový kábel) pre flexibilnejšie inštalácie aj v miestach, kde nie sú ľahko dostupné elektrické zásuvky. Do rodiny produktov Nuclias postupne pribudnú ďalšie interiérové aj exteriérové prístupové body a tiež vysoko výkonné gigabitové riaditeľné Smart switche s SFP slotmi pre optický uplink. Samozrejme nebudú chýbať ani PoE/PoE+ verzie týchto switchov.

Kevin Wen, prezident D-Link Europe, povedal: „Sme presvedčení, že cloudová správa sietí je odpoveďou na mnoho problémov, s ktorými sa stretávajú ako poskytovatelia riadených služieb pracujúci pre viacero miestnych organizácií, tak IT tímy stredne veľkých firiem. Nuclias predstavuje optimálne riešenie v ponuke medzi súčasnými dostupnými nástrojmi s množstvom zložitých a nadbytočných funkcií a „výhodnými“ produktmi s nízkou úžitkovou hodnotou. Ponúkame prehľadnosť, ľahkú implementáciu, automatizáciu a zabezpečenie, ktoré menšie IT tímy a poskytovatelia riadených služieb potrebujú, aby mohli urobiť viac práce s menšou námahou a zároveň si zabezpečili jednoduchý budúci rozvoj svojich sietí – to všetko za dostupnú cenu. Je to investícia, ktorá sa im rozhodne vyplatí.“

Prístupový bod Nuclias Wireless AC1200 Wave 2

DBA-1210P

Bezdrôtový prístupový bod Nuclias DBA-1210P je vybavený najnovšou technológiou Dual-band 802.11ac Wave 2 s podporou MU-MIMO pre maximalizáciu efektivity firemnej siete. Dokáže súčasne komunikovať s mnohými zariadeniami cez niekoľko bezdrôtových pásiem, čo prispieva k urýchleniu práce.

  • DBA-1210P
    • 11ac Wave 2
    • 2×2 súbežný Dual Band (AC1200)
    • MU-MIMO
    • Gigabit Ethernet
    • 3af PoE

Cena a dostupnosť

Prístupový bod D-Link Nuclias DBA-1210P vrátane ročnej licencie na cloudovú správu je dostupný v SR/ČR prostredníctvom siete autorizovaných predajcov za 145€ (resp. 3 770 Kč) bez DPH.

Viac informácií nájdete na: http://www.dlink.com/DBA-1210P

Ďalšie informácie o Nuclias na: https://eu.dlink.com/cz/cs/for-business/nuclias

Značky: