Ak by nový iPhone mal len polovicu tých vlastností, ktoré už o ňom unikli, tak by to bol fantastický smartfón, jednoznačná revolúcia v smartfónoch.

Žiaľ, viacero z týchto „únikov“ je skôr len snom používateľov a s plánmi firmy Apple nemajú veľa spoločného. Je to však dobré na to, že aj ostatní výrobcovia smartfónov si môžu pozrieť, kam by mohli viesť ďalší vývoj a čo ich používatelia vlastne chcú. Keď nový iPhone príde pravdepodobne v septembri tohto roka a to pod názvom iPhone 7, bude to asi normálny telefón s vlastnosťami, ktoré sme tu už videli u konkurencie. Ale nevadí, aj tak to bude predstavenie, o ktorom sa bude veľa hovoriť a my ho budeme podrobne monitorovať.

Najnovší únik už necháva iPhone 7 na pokoji a pozerá sa ešte viac dopredu. V roku 2017 údajne Apple príde s telefónom iPhone 8, vypustí teda označenie S, ktoré je spájané s nepárnym rokom. A tento telefón má byť celosklenený. Predná, aj zadná strana bude zo skla a displej na prednej strane bude úplne všade. Nebude teda existovať pásik na hornej a spodnej strane telefónu a nebudú ani okraje displeja. Pomer plochy displeja a prednej plochy celého telefónu by mal teda byť 100 % (zatiaľ v tomto parametri vedie Huawei).

Tip: Čo vieme zatiaľ o iPhone 7

20 dohadov, ktoré zatiaľ tušíme o iPhone 7

Snímač Touch ID pre odtlačok prsta, ovládacie tlačidlá, ale aj predná kamera, to všetko by malo byť integrované do displeja. Malo by to viesť k zníženiu fyzických rozmerov telefónu pri zachovaní veľkej uhlopriečky dispeleja.

Zdroj: Forbes

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.