36-ročnému cyklistovi po páde z bicykla explodoval jeho iPhone 6.

Gareth Clear je rekreačný cyklista zo Sydney. Jeho pád nasledovalo poškodenie iPhonu 6, ktorý sa následkom toho vznietil a spôsobil popáleniny tretieho stupňa.

Gareth-Clear_nowat

Gareth uviedol, že minul nohou pedál a následkom toho spadol. Telefón, ktorý mal vložený v zadnom pracom vrecku na nohaviciach. Po páde sa poškodil akumulátor a ten sa chemickou reakciou vznietil a zapálil oblečenie. Sila žiaru sa dostala až na kožu

Toto nie je prvý incident, kedy by sa vznietil iPhone alebo telefón inej značky. Je to dané minimom priestoru vo vnútri telefón pri umiestnení akumulátorov a náchylnosťou na skrat pri ich poškodení.

iPhone-6-explodes-following-minor-bike-fall-leaves-man-with-third-degree-burns_nowat

Podľa štúdií je však len jeden akumulátor z 10 miliónov chybný. To pri s viac ako 1,4 mld. smartfónmi na svete predstavuje naozaj zanedbateľné číslo. Napriek tomu takáto nehoda nikoho nepoteší. Podľa Garetha Cleara bol telefón nový, oficiálne zakúpený v predajni Apple Store a nebol nijakým spôsobom modifikovaný.

Navyše toto vznietenie nehovorí o chybovosti akumulátora. Príčinou bolo jeho poškodenie pôsobenie tlaku vonkajšieho obalu.

Zdroj: Phone Arena

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.