JBL Authentics 300 predstavuje ďalší prírastok do rodiny najnovších produktov z produkcie JBL. Firma ich predstavila na samostatnej akcii v Berlíne a Authentics 300 je určený predovšetkým na prenášanie so sebou. Umožňuje to aj jeho hmotnosť, ktorá predstavuje 4,9 kg.

Exkluzívny zľavový kód na tento produkt nájdete na konci článku.

JBL Authentics 300Zdroj: TOUCHIT.sk
JBL Authentics 300 so samostatnou rúčkou na prenášanie

Jednoduchá možnosť prenášania

Práve preto má aj integrovanú hliníkovú rúčku s koženým obalom a tiež sa toto zariadenie dá prevádzkovať na batériu. A veru nejde o nejakú krátku dobu, nám naplno nabitá batéria vydržala na prehrávanie na strednej hlasitosti na dobu 7 hodín a 38 minút. Nabíjanie na maximum nám trvalo 3 hodiny a 20 minút.

JBL Authentics 300Zdroj: TOUCHIT.sk
JBL Authentics 300 a jeho basová zložka v spodnej časti

Dvaja hlasoví asistenti

Authentics 300 sa konštrukciou aj riešením elektrických častí podobá na už predstavený Authentics 500. Aj v tomto prípade platí, že pri jednom produkte sa stretávajú hlasoví asistenti Amazon Alexa a Google Assistant. To stále nie je štandardné. Aj v tomto prípade môžete využiť multiroom prehrávanie, ak máte viacero zariadení s touto funkciou. Na zadnej strane je prepínač, ktorý umožňuje vypnúť mikrofón pre týchto asistentov.

JBL Authentics 300Zdroj: TOUCHIT.sk
JBL Authentics 300 a predná mriežka

Kožený obal a kvalitné vyhotovenie

Dominantou z vonkajšieho pohľadu je kožené puzdro zariadenia. Retro dizajn je inšpirovaný 70. rokmi, s ikonickou mriežkou Quadrex pôsobí veľmi zaujímavo. Podstatné je, že z neho vychádza kvalitný zvuk s výškami i basmi na úrovni. Zvukový výkon 100 W je o niečo nižší v porovnaní s Authentics 500, ale na prehrávanie v bežnej domácnosti je to tak akurát. Pokojne si ho môžete zobrať aj do záhrady a tam reprodukovať hudbu. Pozor na to, že odolnosť voči dažďu nie je garantovaná.

JBL Authentics 300Zdroj: TOUCHIT.sk
JBL Authentics 300 a jeho ovládacie prvky

Samotnú reprodukciu hudby má na starosti dvojica 25 mm tweeterov na zvýraznenie detailov hudby plus je k tomu širokopásmový 5,25-palcový woofer a 6,5-palcový pasívny žiarič poskytujúci hlboké basy.

JBL One na všetko

Ideálna inštalácia je cez aplikáciu JBL One. Tá dokáže zariadenie rozpoznať hneď po jeho zapnutí. Prvé pripojenie je pomocou Bluetooth, potom nasleduje pripojenie na domácu Wi-Fi sieť a nasleduje aktualizácia softvéru.

JBL Authentics 300Zdroj: TOUCHIT.sk
JBL Authentics 300 s aplikáciou JBL One

JBL One umožňuje prehrávať hudbu z viacerých streamovacích platforiem, rovnako si tu môžete upraviť ekvalizér v grafickej podobe. Úprava výšok a basov je možná aj otočnými prvkami na hornom paneli tohto zariadenia. Tu je aj otočný prvok pre hlasitosť a tiež sú tu tlačidlá na zapnutie a vypnutie zariadenia, prepojenie pomocou Bluetooth a srdiečkom označujete v aplikácii JBL One pesničku, ktorá sa vám páči. Neskôr ju môžete ľahko vyhľadať. Ešte je tu svetelný pás, ktorý zobrazuje aktuálnu kapacitu nabitia batérie. Aj v tomto prípade sa zariadenie kalibruje pri každom zapnutí na aktuálne pomery v prehrávanom priestore.

JBL Authentics 300Zdroj: TOUCHIT.sk
JBL Authentics 300 a pripojenie na Google Home

Ďalšie možnosti prepojenia

V zadnej časti je ešte možnosť pripojenia na Ethernet, je to 3,5 mm jack port na externý vstup hudby a tiež tu je USB-C port, ktorý sa ale v EU nedá využiť ani na prehrávanie a ani na nabíjanie iných zariadení. Je určený na servisné účely. Frekvenčný rozsah zostavy je od 45 Hz do 20 kHz.

JBL Authentics 300Zdroj: TOUCHIT.sk
JBL Authentics 300 a prepojovacie porty na zadnej strane zariadenia

Cena: 429,99 €

Zapožičal: www.jbl.sk

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.