Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výstavba prvých budov budúceho závodu spoločnosti BMW Group v Debrecíne, ako sú centrálna kancelárska budova a školiace stredisko, sa spustí začiatkom roka 2022. Po rozsiahlej príprave staveniska sa v priebehu roka 2021 uskutočnila výstavba potrebnej miestnej infraštruktúry. Momentálne na mieste vznikajú zariadenia na odvoz dažďovej vody, zásobovanie vodou a energiou ako aj cesty a parkoviská. Od polovice dekády budú z výrobnej linky schádzať vozidlá s plne elektrickým pohonom.

Ťažiskom výrobného a stavebného tímu spoločnosti BMW Group bude v roku 2022 výstavba niekoľkých netechnologických budov najmä pre plánovanie, vzdelávanie, školenia, ľudské zdroje ako aj riadiace funkcie. V najbližších mesiacoch sa spustia výberové konania na výstavbu technologických budov, ako sú lisovňa, karosáreň, lakovňa a montáž.

„Náš projektový tím závodu spolu s mestom Debrecín odviedli skvelú prácu. Spolupráca s predstaviteľmi mesta Debrecín a maďarskej vlády je veľmi profesionálna, všetky dohody sú splnené. Zároveň som veľmi spokojný s pokračovaním projektu výstavby v našom vlastnom závode,“ hovorí Michele Melchiorre, general manager spoločnosti BMW Manufacturing Hungary Kft.: „So spustením výstavby budov začiatkom roku 2022 odštartujeme ďalšiu fázu rozvoja nášho nového závodu.“

Spoločnosť BMW Group stavia v Debrecíne svoj prvý závod pre vozidlá s označením  Neue Klasse. Od polovice dekády budú z výrobnej linky schádzať vozidlá s konštrukciou, ktorá sa nekompromisne zameriava na elektrický pohon.

Ponuky práce v spoločnosti BMW Group sa blížia k ďalšej fáze

Tím približne 20 spolupracovníkov v súčasnosti v Debrecíne riadi rôzne ľudské zdroje, starostlivosť o budovy, trvalú udržateľnosť, finančné a plánovacie aktivity. V rámci nadchádzajúcej ďalšej fázy výstavby sa otvoria ďalšie kariérne príležitosti. Momentálne sa bude klásť dôraz na pracovné oblasti, ako sú ľudské zdroje, starostlivosť o budovy, financie a obstarávanie.

Všetky miestne voľné pracovné miesta sa zverejnia prostredníctvom kariérnej stránky závodu BMW Group Plant Debrecen https://www.bmwgroup.jobs/hu. Upozorňujeme, že toto je jediný platný kanál pre náborové aktivity.

Keďže v centre pozornosti je teraz výstavba prvých budov, ponuky práce budú naviazané na súvisiace pracovné oblasti. Pracovné miesta súvisiace s výrobou sa dostanú do ponuky neskôr.

Link na kariérnu stránku s voľnými pracovnými pozíciami v závode BMW Group Plant Debrecen:

https://www.bmwgroup.jobs/hu.

Značky: