Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Trápia vás krivé zuby a medzery medzi zubami, no neviete, ktorý typ strojčeka si vybrať?

Poďme si povedať viac o dvoch z nich. Damon strojčeky aj klasické strojčeky majú rovnaký cieľ – čo najdokonalejšie vyrovnať vaše zuby. Aký je však medzi nimi rozdiel?

Hlavný rozdiel medzi nimi spočíva v spôsobe vyrovnávania zubov. Tradičné strojčeky používajú gumičky na udržanie drôtu na mieste, čo spôsobuje trenie a nepohodlie. Damon strojčeky používajú tzv. samoligovací systém. Je to posuvný mechanizmus, vďaka ktorému je náprava zubov plynulejšia a prirodzenejšia.

Výhody Damon strojčeka na zuby:

  • Menej bolesti
  • Väčšie pohodlie
  • Rýchlejšia liečba
  • Menej návštev u ortodontistu kvôli úpravám
  • Jednoduchšie čistenie a lepšia hygiena
  • Nenápadnejší vzhľad

Prečo sú Damon strojčeky pohodlnejšie?

Pri tradičných strojčekoch sú gumičky, ktoré držia drôtiky a zámky pohromade, veľmi pevne nasadené. To má za následok väčší tlak pôsobiaci na zuby, čo spôsobuje väčšie trenie a môže spomaliť liečbu a spôsobiť väčšiu bolesť. Gumičky sú veľmi nápadné a zvyknú aj praskať. Nehovoriac o tom, že sa ľahko zašpinia. Damon strojčeky naopak pôsobia menšou silou a vyzerajú atraktívnejšie.

Ako funguje samoligovací systém?

Vďaka posuvnému mechanizmu je pohyb zubov prirodzenejší a pacienti uvádzajú, že pociťujú menej nepohodlia. Akýkoľvek typ ortodontickej liečby spôsobuje spočiatku mierny tlak, ale Damon strojčeky by nemali spôsobovať žiadnu bolesť ani príliš nepríjemné pocity.

Ak sa obávate o svoj vzhľad so strojčekom, nezabúdajte, že je to investícia do vašej budúcnosti a zdravia zubov. A čím skôr začnete s ortodontickou liečbou, tým skôr sa budete tešiť z krásneho a rovného úsmevu. Potom môžete sebavedomo vykonávať svoju prácu, či už ste zdravotná sestra Rakúsko alebo charizmatický predajca vozidiel.

Zdroj: elements.envato.com, orthokeepsmiling.sk

Značky: