Čísla, ktoré mnohých prekvapia. Takto veľmi je dnes internet previazaný s našimi životmi.

Už dávnejšie sme sa dostali do doby, kedy sme považovali internet za bežnú súčasť. Dnes je to len pokračovanie nastoleného trendu. Hovoriť napríklad o dňoch bez internetu je možné, no je to ako hovoriť o dňoch bez čistej vody alebo elektrickej energie. Social Media Today ukazuje ako veľmi sa doba zmenila a porovnáva medzi sebou 10-ročný interval.

Publikovanie dát na sociálnych sieťach, pribúdajúce videá a Twitter, to všetko sme sa naučili používať vo veľkom. Na infografike nižšie uvidíte prehľadne to, v akom počte sú jednotlivé príspevky na vybraných službách a sociálnych sieťach za jednu minútu. Znie to až neuveriteľne, keď si predstavíte, že v roku 2013 bolo za minútu nahraných na disky dátacentier Googlu nahratých 48 hodín obsahu a dnes je to viac ako dvojnásobok.

Stúpli aj iné oblasti, neprekvapivo sociálne siete. Twitter má takmer 4-násobný nárast príspevkov, Facebook narástol 2,5-krát. Je ale fakt, že tu mu z pozície posledné roky ukrajujú konkurenti ako Instagram alebo Tik Tok. Emaily až tak veľmi nerástli. Z počtu 240 miliónov za minútu v roku 2013 ich dnes pošleme zhruba 231 mil. za minútu. Keď si ale predstavíte, že ide o minútové čísla, je až nepredstaviteľné, koľko je internetového objemu na našej planéte za rok.

Zdroj: Social Media Today

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.