Polovica letných prázdnin je za nami a čoskoro nastane čas, kedy sa všetci žiaci začnú zamýšľať nad tým, čo im bude treba do výbavy nasledujúci školský rok.  

Datart prišiel s niekoľkými tipmi na produkty, ktoré by mohli oceniť všetci školopovinní.

Mobilný telefón

Mobilný telefón by mal študentovi padnúť do ruky. Pre menšie deti je ideálny displej s veľkosťou okolo 4,5 palca, pre väčšie deti sú 5,5-palcové, kým tínedžeri ocenia 6-palcové zariadenia a väčšie.

Tipy:

  • Nokia 3, dual SIM

5″ displej je chránený odolným sklom Gorilla Glass a je dostačujúci pre jemné vykreslenie grafiky bez negatívneho vplyvu na výdrž (2650mAh). Obidva fotoaparáty (predný a zadný) majú rozlíšenie 8 Mpx, automatické zaostrovanie a svetelnosť f/2. Ponúka LTE 4G, Wi -Fi, Bluetooth, NFC, 16 GB internej pamäte, slot na MicroSD kartu s podporou až 128 GB, FM rádio a operačný systém Android. K dispozícii je v modrej, čiernej a bielej farbe. Cena je 149 €.

  • Samsung Galaxy J5 2017, dual SIM

Tento model je charakteristický tenkým celokovovým telom a 5.2″ HD displejom, ktorý je chráneným 2.5D sklom. Nechýba 8-jadrový procesor, 2 GB RAM, interná pamäťou 16 GB, podpora micro SD až do 256 GB, predný a zadný fotoaparát, obidva s vysokým rozlíšením 13 Mpx, s LTE, Wi-Fi aj Bluetooth. Dostupný je v čiernom, zlatom a modrom prevedení. Cena je 259 €.

  •  Apple iPhone SE 32 GB

Elegantný iPhone prináša rad inovácií. Ponúka výkon v podobe čipu A9 s 64-bitovou architektúrou triedy stolových počítačov, snímač odtlačkov prstov Touch ID, 12Mpx fotoaparát iSight, kameru FaceTime HD s bleskom Retina Flash, LTE a rýchle Wi-Fi, iOS 9 a iCloud. V App Store si môžete vyberať až z 1,5 milióna aplikácií. Na výber je v ružovom, striebornom, zlatom a šedom prevedení. Cena je 409 €.

Tablety a notebooky

Tipy:

  • Tablet Lenovo TAB3 10 Business

Tento tablet bol vytvorený špeciálne na sprostredkovanie kvalitného pracovného prostredia. Vďaka integrovanej podpore zabezpečenia chráni nielen obsah, ale disponuje aj displejom s odolným sklom Gorilla Glass, na ktorom nie sú vidieť známky poškriabania. S 10,1″ Full HD IPS displejom, internou pamäťou 32 GB, 2 GB RAM, micro SD až do 64 GB, 8 Mpx zadným fotoaparátom, 5Mpx predným fotoaparátom, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC či technológiou Dolby Atmos pre čistý a vyvážený zvuk. Cena je 219 €.

  • Tablet s detským režimom Samsung Galaxy Tab E

Dokáže zobraziť dve aplikácie na jednom displeji a Android s nadstavbou TouchWiz zvládne najrôznejšie triky. S 9,6″ TFT kapacitným displejom, 4jadrovým procesorom 1,3 GHz, 1,5 GB RAM, 8GB interná pamäť, micro SDXC až 128 GB, predným fotoaparátom 2 Mpx a zadným 5 Mpx, GPS, WiFi, Bluetooth, microUSB a batériou 5000 mAh. V bielom a čiernom prevedení. Detský režim ponúka deťom celý rad zábavných a výukových aplikácií, môžete sledovať ich aktivitu a obmedzovať dostupné aplikácie i čas strávený na tablete. Cena je 149 €.

  • Tablet Apple iPad Wi-Fi

Tablet vybavený 9,7″ Retina displejom, zatiaľ čo čip A9 v kombinácii s operačným systémom iOS zaisťuje potrebnú rýchlosť. Poteší oleofóbna úprava proti šmuhám, interná pamäť 32 GB, zadný 8 Mpx fotoaparát (f/2,4), predná 1,2Mpx kamerka FaceTime HD, video v rozlíšení 1080px, čítačka odtlačkov prstov, Wi-fi, Bluetooth, GPS alebo stereo reproduktory. Cena je 554,75 €.

  • Notebook 2v1 – Lenovo YOGA 300-11IBR

Štýlový notebook za rozumnú cenu. Výkon vyhovuje pre použitie doma, na cestách i v škole či kancelárii a vydrží až 5 hodín na jedno nabitie. S 11,6″ dotykovým HD displejom, 2-jadrovým procesorom Intel Celeron N3060 (1,6 GHz), integrovanou grafickou kartou Intel HD, operačnou pamäťou 2 GB, Wi-Fi, Bluetooth, operačným systémom Windows, čítačkou pamäťových kariet, HDMI či webovou kamerou . Cena je 277 €.

  • Notebook 2v1 – Acer Aspire Tab Switch 10 E

Spája v sebe to najlepšie zo sveta ultraprenosných tabletov a notebookov. Má odnímateľný 10,1-palcový displej a dokovaciu klávesnicu. Ponúka hneď štyri štýly používania, dostatok výkonu prináša 4-jadrový procesor Intel Atom x5-Z8300 doplnený o 2 GB operačnej pamäte s 64 GB úložného priestoru. Nechýba ani Wi-Fi, Bluetooth, čítačka pamäťových kariet, HDMI, klávesnica, 2 Mpx kamera na zadnej a prednej strane a operačný systém Windows. Cena je 225 €.