Nezabudnite sa zapojiť do programu Digitálny žiak. Čas beží! Pre tých nerozhodných si DATART pripravil hneď niekoľko tipov na notebooky a tablety, ktoré uľahčia a spríjemnia štúdium. Na získanie výpočtovej techniky v rámci projektu Digitálny žiak si stačí len uplatniť príspevok v hodnote 350 €.

Digitalny ziak

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky spustilo v apríli 2023 národný projekt Digitálny žiak. Zapojili sa doň tisícky žiakov po celom Slovensku. Notebooky a tablety dnes už patria k školským pomôckam, ktoré žiaci takmer denne využívajú pri vzdelávaní. Zručnosti a rozvoj v digitálnej sfére je pre študentov kľúčový a zohráva veľkú úlohu aj na trhu práce.

„V DATARTe badáme veľký záujem o digitálne zariadenia v rámci národného projektu Digitálny žiak. Žiaci a študenti si uplatňujú svoj príspevok 350 € na notebooky a tablety podľa vlastného výberu, no o radu sa mnohokrát pýtajú aj našich elektrošpecialistov priamo v predajni. Veľmi nás teší, že značka DATART môže byť súčasťou tohto úspešného projektu,“ hovorí marketingová riaditeľka DATARTu, Sabina Boudová.

Sabina Boudová, marketingová riaditeľka značky DATARTZdroj: DATART
Sabina Boudová, marketingová riaditeľka značky DATART

Zorientovať sa v širokom sortimente zariadení v predajniach DATART môže dať nejednému rodičovi žiaka zabrať. Elektrošpecialisti z DATARTu chcú uľahčiť zdĺhavé vyberanie a tápanie v parametroch zariadení, preto si posvietili na najvhodnejšie notebooky a tablety pre študijné účely.

Batéria, ktorá podrží v núdzi každého študenta

Multimediálny notebook v šedej farbe značky HP 250 G9 bude skvelým parťákom každého študenta. Práca na tomto notebooku je príjemná vďaka výbornej obrazovke s veľkosťou 15,6 palca s Full HD rozlíšením a ponúka jas až 250 nitov. Zároveň disponuje aj antireflexným povrchom, ktorý minimalizuje odlesk. Batériu s kapacitou 41 Wh dokáže udržať v chode až 8,5 hodiny a je ju možné nabiť cez 45 W AC adaptér. Šetrí oči vďaka dokonalému rozlíšeniu a jej majiteľ sa môže tešiť aj z priaznivej úspory energie.

Zlatá stredná cesta s darčekom navyše

Ďalším skvelým tipom je notebook HP 15-fd0650nc, ku ktorému dostane každý študent navyše multifunkčnú tlačiareň HP Deskjet 2723e ako darček. Notebook disponuje 15,6 palcovým Full HD displejom aj sympatickými vychytávkami, ako je webkamera s HD rozlíšením. Laptop je vybavený populárnym operačným systémom Windows 11 Home v režime S, v ktorom je pripravená pestrá ponuka praktických programov pre každého študenta. Notebook je univerzálnym prístrojom so všetkou potrebnou výbavou, ktorý žiakom spoľahlivo poslúži pri štúdiu aj pri chvíľach oddychu.

Ďalšie notebooky spĺňajúce požiadavky projektu Digitálny žiak nájdete tu.

Notebook a študentZdroj: DATART

Rýchly a výkonný MacBook nikdy nesklame

Notebooky s jabĺčkom v logu neustále rastú na popularite a v obľube ich majú aj študenti. Apple MacBook Air 13″ M1 256 GB – Space Grey SK zaradili elektrošpecialisti z DATARTu do rebríčku „Vhodný pre študentov“. Je tenký a ľahký, čo sú dve najpodstatnejšie vlastnosti pre najjednoduchšiu manipuláciu. Má super výkonný čip M1 a batéria vydrží neuveriteľných 18 hodín. Rýchle 8 jadrové CPU a 7 jadrové GPU si hravo poradí s každou zadanou úlohou. Ďalšie MacBooky spĺňajúce požiadavky projektu Digitálny žiak nájdete tu.

V študijných odboroch, kde je alfou a omegou kreslenie a návrh grafík je rozhodne lepšou voľbou tablet. Budúcim dizajnérom, architektom či umelcom sa pohodlnejšie a precíznejšie pracuje s dotykovou obrazovkou a pomocou digitálneho pera môžu vykúzliť hotové umelecké dielo.

Tablet, ktorému môžete dôverovať

Jeden z tabletov, ktoré spĺňa tieto požiadavky je Lenovo model Tab P11 (2nd Gen). Jedná sa totiž o univerzálny prístroj s 11,5 palcovou 2K obrazovkou, ktorý spoľahlivo poslúži pri štúdiu aj počas odpočinku s multimédiami, webovými službami či videohrami. Ich majitelia tiež určite ocenia aj tenký dizajn s dvojtónovou povrchovou úpravou.

Ďalšie tablety spĺňajúce požiadavky projektu Digitálny žiak nájdete tu.

Konvertibilný notebookZdroj: DATART

S iPadom budete vždy v obraze

O značke Apple vieme, že je to stávka na istotu. iPad 10.2 (2021), Space Grey má 10,2″ displej s rozlíšením 2160 × 1620 px, takže zobrazovaný obsah je vždy perfektne viditeľný. Nechýba mu GPS na presné určovanie polohy alebo slot pre nano SIM kartu, čo znamená, že dát na surfovanie na internete nebudete mať nikdy núdzu.

Ďalšie iPady spĺňajúce požiadavky projektu Digitálny žiak nájdete tu.

DATART je pripravený v plnej sile

DATART zostáva aj naďalej plne zásobený a zákazníci sa nedostatku tovaru nemusia obávať. Široká ponuka digitálnych zariadení čaká na svojich nových majiteľov vo všetkých 21 predajniach DATART. Pri kúpe nového digitálneho zariadenia je súčasťou služieb DATARTu aj uvedenie zariadenia do prevádzky. „Jedným z hlavných pilierov našej značky sú práve elektrošpecialisti, ktorí zariadenie v predajni uvedú do plnej funkčnosti. Študent tak môže svoje zariadenie okamžite používať,“ dodáva marketingová riaditeľka.

V každej predajni DATART, popredného českého a slovenského predajcu elektroniky, sa môžete spoľahnúť na vysokú úroveň služieb a širokú ponuku elektro zariadení. Príďte si vybrať ten najvhodnejší notebook či tablet pre vaše potreby a študujte o niečo pohodlnejšie a ľahšie s elektrom z DATARTu.

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce.

Prečítajte si aj:

Značky: