Novinka s označením R500 odvezie až troch ľudí alebo celkovo 170 kg.

Decathlon si v mnohých oblastiach športu a outdoorových aktivít získal nespočetné množstvo spokojných zákazníkov, ktorí sú s výrobkami tohto francúzskeho giganta mimoriadne spokojní. Platí to aj v segmente cyklistiky, kde nájdete množstvo zaujímavých bicyklov za prijateľné ceny a elektrické bicykle nie sú žiadnou výnimkou.

Decathlon R500 Long-Tail Cargo
Decathlon R500 Long-Tail Cargo

Model R500 Long-Tail bol predstavený už dávnejšie, no až teraz sa o ňom začalo hovoriť intenzívnejšie a postupne by mal byť dostupný vo viacerých krajinách, vrátane Slovenska. Na webe, resp. v internetovom obchode tejto spoločnosti sa vyhľadať dá, no zatiaľ nie je dostupný ani jeden kus. Tento model sa vyznačuje predovšetkým špecifickou konštrukciou s dlhým rázvorom, vďaka ktorému je extra praktický a ponúka celkovú nosnosť až 170 kg.

V praxi tak môže odniesť ťažší náklad alebo tri osoby: jazdca + dve deti v zadnom nosiči. K dispozícii je aj predný kôš, ktorý má nosnosť 10 kilogramov. Tento bicykel by zaručene ocenila nejedna kuriérska služba v rámci mesta alebo poštoví doručovatelia.

Decathlon R500 Long-Tail Cargo
Decathlon R500 Long-Tail Cargo

Základom modelu R500 je 500W elektromotor, ktorý dopuje 672 Wh batéria umiestnená v ráme. Podľa výrobcu by mal tento model ponúknuť dojazd na úrovni 90 kilometrov, čo vôbec nie je zlé. Chýbať nesmie ani ovládací panel, na ktorom vidieť základné údaje o zariadení a dojazde, plus sú v ponuke 3 jazdné režimy – Eco, Normal a Power.

Okrem elektronických režimov jazdy je k dispozícii aj mechanická „prevodovka“ so zadnou kazetou typu Microshift 11-28T. Samozrejmosťou sú aj spoľahlivé hydraulické brzdy od spoločnosti Tektro a integrované LED osvetlenie. Stačí kúpiť, sadnúť a jazdiť.

Cena? Nízka určite nie je, no musíme uznať, že nie je ani prehnaná. Na webe je aktuálna cenovka 2800 eur.

Zdroj: insideevs.com / Vlastné  

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE