Vo vzduchu už pomaly cítiť jar a cyklisti sa zaručene tešia na slnkom zaliatu sezónu plnú aktivít a dobrodružných výjazdov. 

To, samozrejme, vedia aj v Decathlone, takže sa snažia cyklistov nalákať na rôzne novinky. Kľúčovými produktmi sú bicykle, ktoré robí Decathlon skutočne dobre a ľudia ich majú radi. Inak tomu nebude ani v prípade tejto novinky, ktorá je kombináciou cestného a horského bicykla, teda veľmi obľúbený gravel bike. V tomto prípade elektrický a veľmi dobre vybavený. 

Ak ste náhodou nevedeli, tak Decathlon má svoje bicykle podrobne rozdelené do kategórií, pričom každá hlavná kategória má špecifické označenie, resp. samostatnú značku. Rockrider zastrešuje horskú cyklistiku, Triban je sekcia zameraná na mestské bicykle/príslušenstvo a Van Rysel zastrešuje cestné + gravel bicykle. 

Aktuálna novinka E-GRVL AF MD patrí pod značku Van Rysel a po technickej stránke prichádza so stredovým pohonom a motorom Brose Drive T Mag, ktorý ponúka menovitý výkon 250W a maximálny krútiaci moment 70 Nm. Motor je dopovaný zo 400-watthodinovej batérie v ráme. Presný dojazd nie je uvedený, no v rámci tejto kategórie je to v bežnom asistenčnom režime viac ako 100 kilometrov. Novinka ponúka aj 12-rýchlostné prevodové ústrojenstvo Sram Apex, prednú vidlicu z uhlíkových vlákien, výkonné hydraulické brzdy a ľahký hliníkový rám (6061). Dodajme, že tento model má obuté plášte Michelin Power Gravel. 

Ak by vám tieto špecifikácie nevyhovovali a chcete ešte prémiovejší model, tak je v ponuke aj verzia s motorom Mahle X35 (250W / 40 Nm), ktorý má o niečo nižší krútiaci moment, no je podstatne ľahší a ponúka citlivejšie dávkovanie výkonu vďaka snímaču krútiaceho momentu a trom stupňom asistencie. Motor je dopovaný z 250-watthodinovej batérie s dojazdom okolo 100 kilometrov.

Okrem toho je tento model vybavený brzdami SRAM Apex, prevodovkou Sram XPLR a plášťami Hutchinson Touareg Hardskin Tubeless Ready (45 mm). Vo výbave zostáva aj karbónová predná vidlica a hliníkový rám (T6). 

Decathlon Van Rysel E-GRVL AF MD
Decathlon Van Rysel E-GRVL AF MD

Dodajme, že samozrejmosťou je aj plná konektivita a ovládací displej, resp. palubný počítač s GPS v strede riadidiel. Bicykel je možné prepojiť s mobilným telefónom a využívať aplikácie MySmartBike od Mahle alebo Decathlon Connect. Nechýba ani Bluetooth konektivita a podpora ANT+ a LEV. Veľmi slušná výbava!

Lepšie vybavený model je už v ponuke aj na Slovensku, a to za cenu 2900 eur. Podľa výrobcu ide o jeden z najlepšie vybavených elektrických e-gravel bicyklov na trhu.

Zdroj: rideapart.com / decathlon.sk 

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE