Onward Mobility už nevlastní licenciu na používanie názvu BlackBerry.

Spoločnosť iba pred pár týždňami ubezpečovala, že uvedenie smartfónu BlackBerry s podporou 5G a hardvérovou klávesnicou sa iba posúva na “neskôr v roku 2022”. Teraz sa však zdá, že v celej záležitosti nastal zásadný zvrat.

Pôvodné predstavenie novej generácie telefónu BlackBerry sa malo udiať ešte v roku 2021, ale to sa posunulo až na “niekedy v roku 2022”. Celý príbeh pod taktovkou Onward Mobility pritom začal ešte v roku 2020, kedy spoločnosť získala licenciu na hardvér po ukončení spolupráce TCL / BlackBerry.

Nové správy teraz celkom pochovávajú nádeje, že sa takéhoto telefónu vôbec niekedy dočkáme. Telefón BlackBerry 5G je oficiálne mimo hru. Podľa portálu CrackBerry.com spoločnosť Onward Mobility oficiálne ukončila svoje pôsobenie, čo je údajne potvrdené viacerými zdrojmi. Správu zverejnil zakladateľ portálu Kevin Michaluk a dodal zopár svojich úvah.

Koniec smartfónov BlackBerryZdroj: GSMArena
Koniec smartfónov BlackBerry. Aspoň zatiaľ

Michaluk si myslí, že aj John Chen/BlackBerry bude radšej, ak sa Onward Mobility z trhu potichu vytratí (s telefónmi očividne skončili) a zároveň odporúča, aby sme na celú záležitosť okolo hardvéru BlackBerry čo najskôr zabudli.

Na druhej strane je aj fakt, že v prípade Onward Mobility išlo o mladú spoločnosť, ktorá sa nevyhla chybám. Tých sa mladé spoločnosti jednoducho dopúšťajú, hoci môžu mať aj tie najlepšie úmysly. Len škoda, že to celé dopadlo takto. Neúspechom.

Hoci zdroj správy nepodpísal žiadnu dohodu o mlčanlivosti, v celej záležitosti musí nechať trochu nejasností. Je však možné, čo čoskoro sa dozvieme aj ďalšie informácie priamo z prostredia spoločnosti, keď sa jej už bývalým členom trochu “rozviaže jazyk”.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.