Ponúka kvalitný displej a pokročilé herné funkcie.

Dell S3220DGF je kvalitný herný monitor strednej triedy. Za 400 eur dostanete 31,5-palcový zaoblený VA panel s rozlíšením 2560 × 1440 pixelov a frekvenciou až 165 Hz v prípade pripojenia cez DisplayPort, resp. 144 Hz cez HDMI. Monitor disponuje moderným dizajnom s tenkými rámikmi po troch stranách.

Stojan je praktický a umožňuje nastavenie výšky, natočenia a naklonenia. Monitor nie je možné používať v režime na výšku. Kvalita konštrukcie je výborná, stojan pôsobí prémiovým dojmom a odolne. A hoci je Dell S3220DGF herný monitor, na rozdiel od značky Alienware nedisponuje podsvietením. Niektorým používateľom to bude vyhovovať a môže to byť dôvod pre jeho kúpu v porovnaní s ostatnými hernými monitormi.

Obrazovka dosahuje maximálny jas na úrovni 400 cd/m2, čo sme potvrdili testovaním. Najnižší jas pri zachovaní predvoleného nastavenia kontrastu dosahuje 20 cd/m2, čo je dostatočne nízka úroveň pre pohodlnú prácu v úplne tmavej miestnosti. Displej pokrýva až 99,3% farebného priestoru sRGB, resp. 90,2% priestoru DCI P3 a cez 82% priestoru Adobe RGB. Toto sú výborné hodnoty, monitor teda oceníte nielen pri hraní, ale aj pri bežnej práci či úprave fotiek.

Dell S3220DGF. Zdroj: Dell

Herné funkcie a technológie sú samozrejmosťou

Odozva dosahuje 4 ms. Samozrejmosťou sú nastavenia, ktoré optimalizujú zobrazenie pre eliminovanie rozmazania pri rýchlych scénach. Dell do svojho monitora takisto zakomponoval nastavenie čiernej, herné vylepšenia a technológiu AMD FreeSync 2 HDR. Tá umožňuje synchronizáciu obnovovacej frekvencie monitora s grafickými kartami AMD Radeon. Po úprave nastavení frekvencie od 49 do 164 Hz je možné použiť tento monitor aj v režime G-SYNC s grafickými kartami od NVIDIA.

Monitor ponúka pomerne bohaté nastavenia aj mimo herných funkcií. Upravíte si jas, kontrast, prispôsobíte si farby. K dispozícii je tiež nastavenie HDR zobrazenia a prispôsobenie skratiek pre jednotlivé hardvérové tlačidlá, ktoré sú umiestnené na spodnom rámiku displeja.

Dell S3220DGF ponúka vopred optimalizované nastavenia obrazu pre jednotlivé herné žánre, možnosť zadefinovať si tri vlastné nastavenia a pomôcky, ako je časovač či počítadlo fps. Portovú výbavu tvoria dva HDMI 2.0 porty a jeden DisplayPort 1.4. K dispozícii je takisto USB hub so štvoricou USB 3.0 portov. Jeden z nich podporuje rýchle nabíjanie. A nechýba ani 3,5 mm jack na slúchadlá.

Dell S3220DGF. Zdroj: Dell

Verdikt

Dell S3220DGF je remeselne výborne zvládnutý monitor. Ponúka veľký a zaoblený displej výbornej kvality a s verným zobrazením farieb. Zároveň má vo výbave vysokú obnovovaciu frekvenciu a viaceré herné funkcie a nastavenia, ktoré umožnia náročným používateľom prispôsobiť si obraz podľa svojich predstáv.

Dell S3220DGF nemá podsvietenie, avšak absenciu svetelných efektov nepovažujem za negatívum. Práve naopak, pre niekoho to môže byť jeden z hlavných dôvodov, prečo si tento monitor vybrať. Jeho striedmy, avšak zároveň elegantný a účelný dizajn nepôsobí agresívne a dobre vynikne na každom pracovnom stole.

Cena: 402 eur

Zapožičal: ASBIS SK

Technické špecifikácie:

ModelDell S3220DGF
Veľkosť a typ panela31,5″, VA, 2560 × 1440 px, 165 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva20 až 385 cd/m2, 4 ms
Pokrytie farebného priestoru99,3 % sRGB, 82,2 % Adobe RGB, 90,2 % DCI P3
Nastaviteľná výška, USB hub, extra funkcieÁno, áno, AMD FreeSync 2 HDR, NVIDIA G-SYNC Compatible, herné funkcie
Konektivita2× HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, 4× USB 3.0, 1× 3,5 mm jack

Prečítajte si aj:

Dell Alienware AW2521HF: Prémiový herný monitor v kompaktnom prevedení (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit