Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tier 1 subdodávateľ do automotive dosiahol rýchlu návratnosť investície pomocou bezpečných a flexibilných robotov od MiR vo výrobnom závode s rozlohou viac ako 70 000 m2

Spoločnosť Mobile Industrial Robots (MiR) oznámila, že DENSO, popredný automotive subdodávateľ, zlepšil nasadením šiestich autonómnych mobilných robotov (AMR) MiR250 efektivitu, ergonómiu a pracovnú motiváciu zamestnancov a prekonal aktuálne limity pracovného trhu. Roboty firma DENSO používa na prepravu materiálu do výroby komponentov hnacích strojov vo svojom výrobnom podniku v americkom Tennessee s rozlohou výrobnej plochy 74 000 metrov štvorcových. Od nasadenia prvého robota MiR v roku 2020 firma úspešne realizovala viac ako 500 000 jednotlivých misií, pričom zaznamenala návratnosť investície (ROI) za menej než rok.

DENSO, jeden z najväčších globálnych zákazníkov MiR, prevádzkuje AMR od MiRu ešte v dvoch ďalších lokalitách v USA a tiež v troch závodoch v Európe a dvoch v Ázii. Podľa Travisa Olingera, manažéra logistiky a automatizácie v spoločnosti DENSO, spoločnosť uprednostnila AMR pred automaticky navádzanými vozidlami (AGV), pretože AMR zvládajú samostatnú navigáciu, rýchle mapovanie a ponúkajú možnosť rýchlych a flexibilných zmien, bez potreby nákladnej infraštruktúry zabudovanej v podlahe výrobných podnikov.

„Autonómne mobilné roboty boli jasnou voľbou pre naše extrémne dynamické prostredie o ktorom sme vedeli, že bude vyžadovať pravidelné zmeny trás,“ uviedol Olinger. „Po testovaní AMR od niekoľkých rôznych výrobcov sme si uvedomili, že roboty MiR prinášajú významné výhody v oblasti flexibility, bezpečnosti a užívateľskej prívetivosti. MiR ponúkol možnosti používať na komunikáciu s robotmi rozhranie REST API. Ďalej nám veľmi vyhovuje intuitívna povaha softvéru MiR Fleet, jednoduchosť mapovania, vytvárania misií a zmeny lokácie – to všetko bolo pri MiRe v porovnaní s ostatnými zvažovanými platformami extrémne intuitívne.“

Roboty MiR250 sú ideálne vďaka svojej rýchlosti 2 m/s, užitočnému zaťaženiu 250 kilogramov pri manipulácii s ťažkými kovovými súčiastkami a schopnosti navigácie aj v úzkych priestoroch. Integrovaný zdvihák v robotoch MiR250, ktoré prepravujú vozíky ROEQ, umožnil spoločnosti DENSO rýchlo expandovať do ďalších oblastí s využitím rovnakej platformy a úprav pre každé konkrétne použitie. Keď potom tím technikov priebežne dostane dodatočné požiadavky na automatizáciu prepravy, môže ľahko navrhnúť špecifické nadstavby, čo jednak pomôže uvoľniť priestor, ale tiež zvýšiť flexibilitu a urýchliť prínosy.

Zamestnanci DENSO museli predtým pri premiestňovaní materiálu medzi výrobou a skladom prejsť denne takmer 20 km a trávili asi 60 percent času iba manuálnou manipuláciou s vozíkmi. Pilotný projekt na automatizáciu prepravy pomocou AMR tieto manuálne úlohy eliminoval a umožnil šiestim pracovníkom prejsť na viac motivujúcu prácu. Projekt sa rýchlo rozšíril a komponenty tak začali byť dopravované priamo do výroby v režime „just-in-time“. Podpora robotov medzi zamestnancami rýchlo vzrástla a aj pracovníci v iných oddeleniach teraz vítajú pomoc robotov v oblasti zásobovania, údržby a dodávok náhradných dielov. Spoločnosť DENSO navyše nedávno kúpila päť robotov MiR500 pre budúce projekty, ktoré vyžadujú vyššie užitočné zaťaženie.

„Automatizácia opakujúcich sa a namáhavých úloh pomocou nových technológií uľahčujúcich prácu nám pomohla udržať našu existujúcu pracovnú silu,“ povedal Olinger. „Mali sme množstvo otvorených pracovných miest pre činnosti s vyššou pridanou hodnotou v rámci výrobného prostredia. Chceli sme platiť ľuďom, aby vyrábali diely, ktoré generujú peniaze, a nie im platiť iba za prepravu dielov, na čo musíme peniaze vynaložiť.“

Ďalšie detaily o tom, ako DENSO prosperuje z autonómnych mobilných robotov a o budúcich plánoch spoločnosti nájdete vo videu a prípadovej štúdii (v angličtine) na https://www.mobile-industrial-robots.com/case-studies/.

Značky: