Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Automobilové preteky sú po celom svete zrušené, alebo odložené, no to neznamená, že nie sú žiadne preteky: v sobotu bude celkom desať jazdcov BMW bojovať  v rámci rozsiahleho programu BMW Motorsport SIM Racing.

Úplne prvé virtuálne kolo vytrvalostných pretekov Nürburgring Endurance Series sa odštartuje o 13.00 štvorhodinovými pretekmi v Zelenom pekle. Na štart sa postaví viac ako 50 vozidiel rozdelených do štyroch tried. Medzi nimi sa budú nachádzať aj dve vozidlá BMW Z4 GT3 riadené pilotmi BMW. Za volantmi sa vystriedajú Jens Klingmann a Martin Tomczyk (obaja z Nemecka) ako aj dvaja členovia nového tímu BMW Junior Team, Dan Harper (GBR) a Neil Verhagen (USA). Preteky naživo odvysiela www.vln.de.

Po pretekoch si treba pustiť YouTube kanál THE RACE a sledovať druhý diel programu All-Star Esports Battle. Až do 60 profesionálnych jazdcov prijme výzvu v rámci pretekov na simulátoroch (sim race) a o celkové víťazstvo zabojujú v Grand Final so štartom o 20.00 (SEČ). V pretekoch opäť odštartuje Nemec Maximilian Günther z tímu BMW i Andretti Motorsport, ktorý v prvých pretekoch Pro Race, konaných minulý víkend, skončil druhý za Holanďanom Maxom Versappenom. Doplní do rakúsky jazdec BMW DTM Philipp Eng. V jeho prípade to bude debut vo virtuálnych pretekoch na simulátoroch THE RACE All-Star Esports Battle.

Značky: