Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Designworks, inovačné štúdio spoločnosti BMW Group, dostalo ponuku od realitného developera Magnom Properties, aby sa stalo partnerom pri vytváraní emocionálne pútavého dizajnu fasády novej budovy Forbes International Tower v Egypte. 

Veža sa má stať míľnikom v trvalo udržateľnom rozvoji miest na Blízkom východe. Myšlienkou konceptu architektov Adriana Smitha a Gordona Gilla pre 230 metrov vysokú budovu bolo vytvoriť jedinečne modernú symbiózu medzi architektúrou a prostredím. V súlade s týmto konceptom začlení tím Designworks do svojho návrhu také prvky, ako sú odraz, osvetlenie a digitálna interakcia, aby vznikol harmonický pocit vzájomnej prepojenosti medzi budovou, prostredím, obyvateľmi a návštevníkmi budovy.

Designworks tiež prevezme vytvorenie nepretržitej cesty užívateľa naprieč všetkými fyzickými a digitálnymi dotykovými bodmi nabíjacieho parku pre elektromobily. Pri tomto projekte bude tím čerpať z procesu tvorby užívateľského zážitku spoločnosti BMW Group so zameraním na potreby zákazníka. Generálny riaditeľ Magnom Properties Maged Marie pri tejto príležitosti povedal: „Spolupráca s Designworks sa dokonale zhoduje s našou víziou vytvoriť absolútne výnimočný zážitok. Taký, ktorý integruje inovatívne technológie, aby dal návštevníkom zvonku aj zvnútra úplne nový pocit z budovy.“

Nová 55-poschodová obchodná veža, plánovaná v spolupráci s Forbes, bude súčasťou novej administratívnej a finančnej štvrte v Káhire. S celkovou plochou viac ako 100 000 m2 nastaví nový štandard pre udržateľnú architektúru. Zastrešujúcim cieľom je minimalizovať uhlíkovú stopu budovy a dosiahnuť najvyššie certifikácie pre ekologické stavby.

Spoločnosť BMW Group bola prvým výrobcom automobilov na svete, ktorý mal vlastného špecialistu na ochranu životného prostredia a dnes je udržateľnosť stredobodom záujmu spoločnosti, pričom ďaleko presahuje svet automobilov,“ poznamenáva Holger Hampf, riaditeľ štúdia Designworks. „Ako dcérska spoločnosť BMW Group sme hrdí na to, že sme sa podieľali na tvorbe Forbes International Tower. Pevne veríme, že vysoko kvalitný dizajn môže prispieť k zmene myslenia a správania zákazníkov a podporiť zodpovednejšie konanie.“

Budova Forbes International Tower v Egypte má byť dokončená v roku 2027. Ďalšie komerčné veže tohto typu sa plánujú v Spojených arabských emirátoch a v Saudskej Arábii.

Štúdio Designworks

Designworks je inovačné štúdio spoločnosti BMW Group a prináša globálne kreatívne poradenstvo na priesečníku dizajnu, technológií a inovácií. Hovoria si aj Architects of Future (Architekti budúcnosti) a zameriavajú sa na mobilitu, dizajn produktov a digitálneho života, ako aj na poradenstvo v oblasti strategického dizajnu. Predtým nezávislé kreatívne štúdio prevzala v roku 1995 spoločnosť BMW Group. Designworks pôsobí ako hybná sila pre všetky značky materskej spoločnosti a ako inovačný ťahúň pre veľké množstvo klientov zo širokého spektra odvetví, ako sú IT a spotrebná elektronika, letecká technika, medicínsky a environmentálny sektor, životný štýl a šport.

Štúdio založil Chuck Pelly v roku 1972 v kalifornskom Malibu. Holger Hampf je na čele poradenskej agentúry od roku 2017.

www.bmwgroupdesignworks.com

Značky: