Pozrite si komponenty vlajkovej lode.

OnePlus 23. januára predstavilo globálnu verziu svojho vlajkového telefónu OnePlus 12, ako aj jeho lacnejšiu verziu OnePlus 12R. Celá udalosť sa síce niesla v pomerne pokojnej atmosfére, ale zástupcovia spoločnosti nezabudli použiť pomerne veľa superlatívov, ktoré priamo súviseli napríklad s fotoaparátmi, displejom, nabíjaním, ale aj ďalšími novinkami.

Hoci o modeli OnePlus 12 vieme pomerne dlho, tak na internete sa začali objavovať videá, ktorých protagonisti ich rozoberú a detailne skúmajú. OnePlus sa pri modeli OnePlus 12 chváli aj jedinečným duálnym chladiacim systémom s bezkonkurenčnou plochou 9 140 mm². Hoci plocha tohto systému je vyjadrená číslom, tak nové video z kanála JerryRigEverything umožňuje vidieť, aký veľký v skutočnosti je.

OnePlus 12 a 12R oficiálne: Smartfóny s vysokými ambíciamiZdroj: OnePlus

Na druhej strane nie je žiadnym prekvapením, že OnePlus pri telefóne OnePlus 12 siahlo po veľmi účinnom chladiacom systéme, pretože v telefóne sa nachádza vlajková čipová sada Snapdragon 8 Gen 3. Tá síce telefónu dodáva nekompromisný výkon, ale zároveň je ju potrebné aj nekompromisne chladiť.

Video nižšie začína klasickým nahriatím zadnej steny telefónu teplovzdušnou pištoľou, po čom sa podarí telefón otvoriť. Ako prvé je po otvorení vidieť cievku 50 W bezdrôtového nabíjania a ďalšie v blokoch usporiadané komponenty. 

OnePlus 12 a 12R oficiálne: Smartfóny s vysokými ambíciamiZdroj: OnePlus

V prípade duálneho chladiaceho systému je však vidieť, že ten je skutočne veľmi veľký a tvoria ho dve parné komory naukladané jedna na druhej. Toto riešenie zároveň predstavuje najvýkonnejšie chladenie, aké kedy bolo v telefóne spoločnosti OnePlus použité.

Počas rozoberania OnePlus 12 si môžete ešte všimnúť aj fotoaparáty, snímač odtlačkov prstov a veľké množstvo tepelnej pasty. Aj napriek tomu, že v tomto videu sa nezisťuje odolnosť OnePlus 12, tak po jeho rozobratí sa ho síce podarí poskladať naspäť, ale nepodarí sa ho už zapnúť kvôli poškodenému displeju. 

OnePlus 12 a 12R oficiálne: Smartfóny s vysokými ambíciamiZdroj: OnePlus

Na druhej strane ste si mohli pozrieť zaujímavé video z útrob jedného z najvýkonnejších telefónov súčasnosti, čiže svoj účel splnilo na 100 %. Pokiaľ vás telefóny OnePlus 12 a 12R oslovili, tak si ich už môžete predobjednať.

OnePlus 12R sa bude v konfigurácii 16/256 GB predávať za 719 eur, a to vo farbách Cool Blue a Iron Grey. Vlajkový OnePlus 12 má pre model 12/256 GB cenu nastavenú na 979 eur, pričom cena za verziu 16/512 GB je 1029 eur. OnePlus počas udalosti predstavil aj nové slúchadlá OnePlus Buds 3, ktoré sa budú predávať za 89 eur.

Zdroj: JerryRigEverything, OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.