Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nikon oznamuje, že deväť jej produktov získalo ocenenie „Red Dot Award: Product Design 2021” – a to vrátane vlajkovej lode medzi digitálnymi jednookými zrkadlovkami, modelu D6 a mirrorless fotoaparátov druhej generácie Z 7II a Z 6II.

Prihlásené boli produkty z približne 60 krajín a hodnotila ich skupina uznávaných odborníkov na dizajn z celého sveta. Produkty boli hodnotené na základe aspektov ako sú inovácia, funkčnosť, ergonómia či odolnosť.

Víťazné produkty budú predstavené na online výstave, ktorá bude prebiehať od 21. júna 2021. Predstavia sa tiež na špeciálnej výstave „Design on Stage“, ktorá sa bude konať od 22. júna 2021 v múzeu Red Dot Design Museum v nemeckom Essene.

Medzi produkty Nikon ocenené cenou „Red Dot Award: Product Design 2021” patria:

Plnoformátová digitálna jednooká zrkadlovka Nikon D6

Fotoaparát D6 je vlajkovou loďou medzi digitálnymi jednookými zrkadlovkami od spoločnosti Nikon. Poskytuje potrebnú podporu profesionálnym športovým fotografom a fotoreportérom, aby podávali čo najlepší výkon a je vybavený najvýkonnejším systémom automatického zaostrovania v histórii Nikon. V kombinácii s bohatým radom objektívov NIKKOR F môžu fotografi snímať rozhodujúce snímky okamihov, ktoré sa vyskytnú raz za život, s väčšou presnosťou.

Plnoformátové mirrorless fotoaparáty Nikon Z 7II a Nikon Z 6II, multifunkčný Battery Pack MB-N11

Fotoaparáty Z 7II a Z 6II sú druhou generáciou mirrorless fotoaparátov, následníci modelov Z 7 a Z 6, ktoré využívajú bajonet Nikon Z s veľkým priemerom. Použitie technológie dvojice procesorov EXPEED 6 prinieslo vylepšenú spoľahlivosť a prevádzkyschopnosť, zvyšuje počet snímok v rámci jedného sériového snímania a zároveň prináša podporu slotov na dve karty s cieľom reagovať na potreby používateľov.

Multifunkčný Battery Pack MB-N11 je ideálny na vertikálne snímanie, zvyšuje počet možných snímok a ponúka pevné a pohodlné držanie. Multifunkčný Battery Pack MB-N11 podporuje systém výmeny počas prevádzky a je vhodný pri dlhom používaní, napríklad pri nahrávaní videa alebo snímaní time-lapse videosekvencií.

Rad objektívov NIKKOR Z so zoomom a svetelnosťou f/2,8 pre mirrorless fotoaparáty

NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S, NIKKOR Z 24 – 70 mm f/2,8 S a NIKKOR Z 70 – 200 mm f/2,8 VR S sú objektívy so zoomom, ktoré majú konštantnú vysokú svetelnosť f/2,8 v celom rozsahu zoomu. Použitie bajonetu s veľkým priemerom umožňuje vysokú flexibilitu v dizajne objektívu a výrazne zlepšuje optický výkon. Tieto objektívy pokrývajú široké spektrum ohniskových vzdialeností 14 až 200 mm a rozširujú tak možnosti vyjadrovania prostredníctvom obrazu v širokej škále scén, od krajiny cez portréty až po voľne žijúce zvieratá.

Ďalekohľad 10×25 STABILIZED

Ďalekohľad 10×25 STABILIZED je prvým kompaktným ďalekohľadom Nikon vybaveným funkciou STABILIZED. Kompaktné a ľahké nastaviteľné telo s dvojitým závesom je vhodné nielen na dlhodobé používanie, ale aj na použitie jednou rukou.

Výukový mikroskop ECLIPSE Ei

Výukový mikroskop ECLIPSE Ei je navrhnutý na intuitívne ovládanie a zdokonalenie výučby. Jeho online sprievodca poskytuje rýchly a jednoduchý prístup k výukovým programom a podporuje študentov pri nezávislom vzdelávaní.

Red Dot Design Award je súťaž svetovej úrovne, ktorá sa koná už 65 rokov. Ďalšie informácie nájdete na webových stránkach: https://www.red-dot.org/

Značky: