Hra bola oficiálne oznámená v novembri 2018.

Diablo Immortal je mobilná hra pre smartfóny so systémom Android a iOS, ktorá debutovala na výstave BlizzCon 2018. Od jej oznámenia uplynuli takmer tri roky a hra ešte stále nie je dostupná pre verejnosť – hoci sa pôvodne očakávalo, že si ju zahráme už v roku 2019.

Najnovšie informácie však naznačujú, že čakanie skončí tento rok. Daniel Alegre z Activision Blizzard oficiálne potvrdil, že vývoj mobilného Diabla úspešne napreduje s cieľom sprístupniť hru používateľom na celom svete v druhej polovici tohto roka. Je to prvýkrát, čo sa zástupca spoločnosti Activision Blizzard verejne vyjadril k dátumu vydania hry.

Diablo Immortal sa aktuálne nachádza v štádiu druhého alpha testovania. Niektoré zahraničné médiá si hru v predstihu vyskúšali a hrateľnosť chváliahra je vraj zábavná a to aj napriek tomu, že si budete chvíľu zvykať na dotykové ovládanie.

Podobne ako väčšina mobilných hier, aj Diablo Immortal bude free-to-play titul – hru si budete môcť stiahnuť a hrať zadarmo. Jej mechaniky však budú podporovať mikrotransakcie. Uvidíme, aký veľký vplyv bude mať tento prvok na celkovú hrateľnosť.

A pokiaľ ste zvedaví, ako Diablo Immortal vyzerá, pozrite si tento hodinový gameplay, ktorý zverejnil portál Android Police:

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Crash Bandicoot pre Android a iOS príde počas jari 2021

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit