ITAPA 2017 s bývalým šéfom kybernetiky Pentagonu, aj krstom knihy svetového futuristu.

14. a 15. novembra bude v našom hlavnom meste najvyššia koncentrácia odborníkov na oblasť IT a digitálneho sveta minimálne v strednej Európe. Na jedno miesto ich priláka už 16. ročník Medzinárodného kongresu ITAPA 2017. Podtitulom stretnutia fundovaných odborníkov a nadšencov v oblasti IT a digitalizácie bude Technology & HumaITty, teda rozvoj technológií vrátane umelej inteligencie a ich súlad či hrozby pre evolúciu ľudstva.

ITAPA je najznámejším a najväčším podujatím svojho druhu na Slovensku. Na jej medzinárodnom jesennom kongrese sa zvykne prezentovať takmer až stovka rečníkov vrátane desiatok renomovaných odborníkov a osobností z celého sveta.  Aj tento rok do Bratislavy zavítajú osobnosti, ktoré sú vo svojej oblasti  svojím profesijným zaradením, veľkými myšlienkami, svojimi riešeniami alebo inovátorským pohľadom inšpiráciou.

Svetový futurista Gerd Leonhard prvýkrát na Slovensku

Gerd Leonhard, výkonný riaditeľ The Futures Agency

V dopoludňajšom bloku prvého dňa ITAPA budú pozornosť účastníkov pútať najmä zahraniční spíkri. Jednou z najvýraznejších osobností bude bezpochyby Gerd Leonhard, výkonný riaditeľ The Futures Agency, organizácie združujúcej futuristov z celého sveta. Venovať sa bude svojim víziám budúcnosti.

Na Slovensku vystúpi vôbec prvýkrát a priamo na konferencii sa uskutoční aj podpisová akcia jeho novej knihy s názvom Technology vs Humanity. Leonhard v nej opisuje vcelku provokatívnu predstavu blížiacich sa zmien v živote človeka a spoločnosti. Autor už dve dekády cestuje po svete a prednáša o budúcom vývoji spoločnosti súvisiacom s technológiami. Ak prídete na kongres ITAPA, budete mať možnosť klásť mu priamo otázky  a osobne od neho dostať jeho poslednú knihu s venovaním.

Riadil kybernetickú bezpečnosť v Pentagone

Konzistentná bezpečnosť naprieč všetkými časťami organizácie a používanie automatizovanej platformy je súčasťou ochranných systémov firiem a prevenciou pred kybernetickými útokmi. Venovať sa tomu bude ďalšia výrazná osobnosť tohto ročníka Medzinárodného kongresu ITAPA 2017 John Davis, americký generál.

V minulosti patril k vedúcim osobám na Ministerstve obrany Spojených štátov amerických a v Pentagone dohliadal na kybernetickú bezpečnosť. V súčasnosti je viceprezidentom a federálnym riaditeľom významnej bezpečnostnej spoločnosti Palo Alto Networks. Pomáha vládam na celom svete, ako plánovať obranu voči kybernetickým útokom. Túto jedinečnú osobnosť na ITAPA si rozhodne nemôžete nechať ujsť.

John Davis, americký generál

Vláda sa v ostatných rokoch snaží zjednodušiť niektoré občianske úkony a viac svojich služieb digitalizovať. Pri implementovaní týchto služieb sa javí prirodzený záujem štátu poskytnúť proklientsky prístup pre svojich občanov. Ako ale vplývajú používateľské faktory na využívanie a použiteľnosť eGovermentových služieb? Viac nám prezradí Rudolf Rössel na kongrese ITAPA už 14. novembra v poobednej sekcii Efektívna verejná správa.

Luxembursko – sídlo prvej dátovej ambasády na svete

Okrem tigra únie v digitalizácii – Estónska, ktoré momentálne predsedá Európskej únii, môže byť pre Slovensko určite veľkou inšpiráciou aj Luxembursko. Táto krajina je totiž tiež jedným z lídrov digitalizácie verejnej správy v EÚ.

Decision-makerov, ako aj best practice z Estónska, už mohli účastníci konferencií ITAPA zažiť niekoľkokrát. Teraz vám však predstavíme Luxembursko – krajinu, ktorá s Estónskom úzko spolupracuje a v ktorej Estónsko otvorilo prvú dátovú ambasádu na svete.

Táto ambasáda však bude namiesto sídla veľvyslanca a jeho tímu diplomatov slúžiť ako cloudové úložisko dát s primárnym účelom zálohovania a obnovy dát (Disaster Recovery).

O modernizácii a digitalizácii administratívnych postupov luxemburskej vlády, o ceste, ktorú si zvolila a o tom, aké nástroje pri nej využíva, porozpráva účastníkom Gilles Feith z IT centra Luxemburska.

V rámci dvoch dní Kongresu ITAPA 2017 nebudú chýbať témy kybernetickej bezpečnosti, dáta vo verejnom sektore, vzdelávanie pre digitálny svet, ako ani  štátni predstavitelia zo 4 krajín strednej Európy a lídri slovenského eGovernmentu. Kongres tradične vyvrcholí Okrúhlym diskusným stolom s lídrami digitalizácie Slovenska. Nezmeškajte mimoriadnu príležitosť zúčastniť sa jedinečného kongresu ITAPA 2017. Zľavy, súťaže a ďalšie výhody nájdete v newslettroch ITAPA

Cena ITAPA 2017 v hľadáčiku firiem

Neoddeliteľnou súčasťou konferencie je už tradične udeľovanie Ceny ITAPA 2017. Odborná porota bude opäť odmeňovať najinovatívnejšie projekty v oblasti IT a digitalizácie verejnej správy. Do súťaže prihlasovali svoje digitalizačné projekty veľké i malé spoločnosti. Výsledky projektu s využitím IT musia byť orientované na občana alebo spoločnosť. Slávnostné vyhlásenie víťazov sa uskutoční 14. novembra 2017 počas Galavečera v hoteli Sheraton, Bratislava.

Registrácia a viac informácií na www.itapa.sk

Značky: