Ak má váš smartfón aspoň jedno hardvérové tlačidlo pod displejom, je to nepochybne výhoda

Kapacitné tlačidlá taktiež potešia (najmä ak sú podsvietené, čo by sa výrobcovia mohli naučiť), ale ak nemáte žiadne a hlavné ovládacie tlačidlá sú v réžii (zakomponované) displeja, to už môže byť pre niekoho problém. Samozrejme, je to vec pohľadu. Subjektívne – tlačidlo je nevyhnutnosťou. Ak tlačidlo/á nemáte a nejaké by ste priali, riešenie ponúka, veľmi jednoduché, DIMPLE.IO – gumové NFC tlačidlá pre Android zariadenia.

Tento gadget nie je žiadnou novinkou, ale stále má dobre použiteľný potenciál 

DIMPLE.IO NFC tlačidlá sú dostupné v dvoch verziách: dve tlačidlá / štyri tlačidlá – v rôznych farebných prevedeniach. Ich využitie je všestranné a všetko nastavujete cez príslušnú aplikáciu v smartfóne. Čiže, tlačidlá môžete použiť na takmer akýkoľvek povel alebo aplikáciu – svetlo, kontakty, návrat na úvodnú obrazovku, rôzne okamžité nastavenia, ovládanie hudby, spúšť fotoaparátu/kamery a mnoho ďalšieho. DIMPLE.IO je otvorený aj vývojárom, ktorí sa môžu podieľať na tvorbe nových zaujímavých funkcií a možností pre tieto tlačidlá (otvorené SDK). Taktiež sú kompatibilné s aplikáciou Tasker.

Párovanie? Nie je nič jednoduchšie, tlačidlá nalepíte kdekoľvek v dosahu NFC antény (väčšinou na zadnej strane zariadenia) a ona si ich po aktivácii nájde. Výhodou je (takmer) neobmedzené umiestnenie, čo poteší ľavákov i pravákov.

Tlačidlá DIMPLE.IO majú hrúbku 0.5 mm, čím nebudú zbytočne narúšať dizajn a hrúbku zariadenia. Taktiež sú vodeodolné a výdrž by mala dosahovať 200.000 kliknutí. Napájanie nie je potrebné, tlačidlá fungujú podobným spôsobom ako NFC štítky. Dostupnosť NFC tlačidiel je okamžitá – na stránkach výrobcu > TU. Cena je – za väčšie 24.99 USD (23,60 eura) a za menšie 14.99 USD (14 eur).

„Zaujímavé by bolo, ak by tlačidlá (veľkou náhodou) fungovali v prednej časti pod displejom. Niektoré zariadenia tam majú zbytočne veľkú bradu bez tlačidiel, ktorá je nevyužitá.“

DIMPLE.IO je možné použiť aj s operačným systémom Windows Phone a BlackBerry. Potrebné sú však aplikácie tretích strán. A čo iPhone? Ten síce NFC má, ale len na ApplePay. Pokiaľ sa Páni z Californie nepoučia, NFC v týchto zariadeniach stráca celkový potenciál, nie len kvôli takýmto hračkám.

Zdroj: www.dimple.io

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE