Nové riešenie OKI Pro9 Envelope Print System uviedla na slovenský trh spoločnosť OKI. Nový doplnok pre grafické tlačiarne OKI Pro9 umožňuje grafickým štúdiám a firmám využiť potenciál, ktorý ponúka direct marketing v podobe tlače obálok, pozvánok a ďalšej vysokokvalitnej tlače určenej na rozoslanie poštou. V závislosti od konkrétneho modelu je okrem CMYK možné tlačiť aj bielou farbou či parciálnym lakom.

Obálkový systém OKI Envelope Print System zahŕňa obálkový podávač a dopravník. Rozširuje tak možnosti radu LED grafických tlačiarní OKI Pro9000 o nízkonákladovú tlač obálok s personalizovanými dátami. Ľahko sa nastavuje a obsahuje fixačnú jednotku obmedzujúcu zvlnenie obálok. Tlačí najširší rozsah veľkostí obálok (od 64 × 89 mm až po 330 × 382 mm) pri vysokej rýchlosti až 500 DL obálok za menej než 12 minút. Umožňuje spracovávať variabilné tlačové dáta, teda napríklad na každú obálku tlačiť inú adresu, informácie aj grafiku.

Grafické A3 tlačiarne OKI Pro9000 majú rozlíšenie 1 200 × 1 200 DPI, využívajú pokročilú multi-level technológiu ProQ4800 a potlačia materiál až do gramáže 360 g/m2. Prvý výtlačok pripraví za 8 sekúnd, so špeciálnou obálkovou zapekacou jednotkou je čas o 10 sekúnd dlhší. Kapacita podávača obálok je až 600 kusov formátu DL. Výhodou v porovnaní s ofsetovou tlačou je výrazná úspora času aj nákladov a možnosť personalizácie. Zaujímavá je aj možnosť tlače na farebné obálky, a to vrátane bielej farby. Znamená to zároveň vítanú možnosť odlíšiť sa od konkurencie. Typický cyklus do 5 000 obálok (často ide len o série po stovkách kusov) nie je vhodný na ofsetovú tlač, ale zároveň je príliš veľký pre malé digitálne tlačiarne.

Riešenie OKI Pro9 Envelope Print System, podobne ako všetky grafické tlačiarne OKI Pro9000, disponuje po bezplatnej registrácii 3-ročnou zárukou v mieste inštalácie, pri podmienke používania originálneho spotrebného materiálu.

Grafické A3 tlačiarne OKI Pro9000 zahŕňajú modely Pro9431, Pro9541 a Pro9542. Oba vyššie modely, OKI Pro9431 a Pro9542, poskytujú grafickým štúdiám a marketingovým oddeleniam mnoho nových príležitostí vďaka unikátnej päťfarebnej technológii. OKI Pro9541 podporuje farebný režim CMYK+1, kde piatou farbou je buď biela, alebo lak. OKI Pro9542 podporuje režim W+CMYK s doplnkovou bielou farbou.

„Aj napriek rýchlemu rozvoju direct marketingu prostredníctvom e-mailu spotrebitelia stále vidia tradičný obchodný list ako osobnejší a dôveryhodnejší. Výskum Asociácie priameho marketingu napríklad ukázal, že len 44 % oslovených si vybavilo značku po e-mailingovej kampani, zatiaľ čo po prijatí zásielky poštou to bolo 75 %,“ hovorí Josef Klinger, špecialista na Industry Print zo spoločnosti OKI.

Značky: